Home I pakategorizuar Maskat dhunojnë dy punonjës të HEC-it në Bulqizë

Maskat dhunojnë dy punonjës të HEC-it në Bulqizë

Thellohet skandali i dhënies së lejes nga Ministria e Kulturës për ndërtimin e një qendre multifunksionale brenda Parkut Kombëtar të Butrintit shpallur nga UNESCO trashëgimi botërore.

Të shtunën ministrja e kulturës Mirela Kumbaro i deklaroi Report TV se punimet që po kryhen në Butrint janë konsultuar me UNESCO. Por në një intervistë ekskluzive për “Shqiptarja.com” Dr. Mechtild Rössler, Drejtoreshë e Qendrës së Trashëgimisë Botërore në UNESCO, pohon të kundërtët e deklarimit të ministers Kumbaro.

E ndërsa punimet kanë nisur më 2 Tetor 2017 me lejen e institucionit të ministers Mirela Kumbaro, drejtoresha e UNESCOS deklaron se për atë që po ndodh në Butrint është njohur vetëm në fund të javës së kaluar dhe ka kërkuar informacion shtesë nga institucionet shteterore shqiptare më 9 Tetor 2017, pra dy ditë pasi ministrja Kumbaro deklaroi se ishte konsultuar me UNESCO-n. Duket se Shqipëria është duke konsumuar një skandal botëror me Butrintin.

Drejtoresha  sqaron se UNESCO e ka marrë vesh ndërtimin e kësaj qendre, nga mediat, dhe ka kërkuar informacion të detajuar.

Në vëmendjen tonë kanë ardhur disa artikuj nga media. Ne kemi kërkuar informacion shtesë më 9 Tetor 2017 nga autoritetet kombëtare përgjegjegjëse për ruajtjen e kësaj Pasurie Botërore nëpërmjet Delegacionit Permanent të UNESCO në Shqipëri. Qendra e UNESCO-s për për Trashëgiminë Botërore është njoftuar rreth aktivitetit për të cilin ju pyesni në fund të javës së shkuar. Ne më 9 Tetor 2017 këmi dërguar një letër tek autoritetet kombetare shqiptare përgjegjëse duke u kërkuar më shumë informacion të detajuar për këtë projekt.”-është shprehur Rossler.

 

Share: