Home KRYESORE Rama për Der Standard: E Kam mik Gruevskin, nuk është skandal që…

Rama për Der Standard: E Kam mik Gruevskin, nuk është skandal që…

Standard: Po të  shikojmë  pas në  muajt e fundit, partitë  shqiptare nga Maqedonia erdhën këtu dhe ju i ndihmuat të  arrinin një  marrëveshje. Ata ishin shqipatarë  nga një  vend fqinj. Prandaj po ju pyes, nëse ju e kuptoni veten si mbrojtës të  shqiptarëve. Në  fund të  fundit jemi në Ballkan, ku të  menduarit në  mënyrë  etnike është  qëndrore dhe është  e lidhur me çështjet e stabilitetit dhe integritetit të  territoreve të shteteve. Prandaj ju pyes për këtë .

Rama: Nuk besoj se do të shkaktonte skandal, në rast se qeveria austriake do të  interesohej për austriaket jashtë  vendit. Shqiptarët e Maqedonisë  nuk janë  minoritet, por një  kombësi shtetformuese. Nëse ndihmohen ata, ndihmohet Maqedonia të  konsolidohet …

Standard… edhe në rast se kjo çon në konflikt me qeverine Maqedonase ? Pati shumë kritika.

Rama: Unë nuk kam konflikt me njeri. Gruevski (ish-kryeministri i Maqedonisë  shënim i redaksisë) dhe unë jemi miq të mirë dhe më pas, ai sulmoi të ashtuquajturën Platforma e Tiranës, ai e dinte se kjo nuk ishte arsyeja që  ai nuk arriti të  krijonte qeverinë.

StandardËshtë e qartë  përse e bëri Gruevski këtë. Por këtu është fjala për diçka tjetër, është fjala për marrëdhëniet midis vendeve në Ballkan. Për Bosnje Herzegovinën, është shumë keq kur Kroacia fqinjë ndërhyn.

Rama: Kushtetuta jonë shprehet qartë, se shteti shqiptar interesohet për të  gjithë  shqiptarët jashtë. Unë nuk i them atyre se çfarë duhet të  bëjnë  dhe unë  nuk kam ndërhyrë në  fushatën elektorale në Maqedoni. Por, në rast se ata kërkojnë ndihmë,  unë nuk ju them jo. Dhe gjithnjë do ta bëj këtë, pavarësisht se çfarë thonë të tjerët. Kjo është një gjë e natyrshme dhe nuk është  interferencë. Për ne, Maqedonia është  e rëndësishme. Çdo kërcënim për integritetin e Maqedonisë është i rrezikshëm për të gjithë rajonin.

Standard: Kjo është e vërtetë . Por nga pala Maqedonase u tha se ndërhyrja juaj krijoi destabilizim.

Rama: Ju po më intervistoni mua. Në qoftë se keni pyetje për ata, atëhere duhet t’jua drejtoni atyre. Unë nuk mund të përgjigjem për ata

(Pjesë e intervistës)

Share: