Home KRYESORE Tritan Shehu: SPEKULLIMET E KRYEMINISTRIT PER “QENDREN E TRAUMES”,

Tritan Shehu: SPEKULLIMET E KRYEMINISTRIT PER “QENDREN E TRAUMES”,

SPEKULLIMET E KRYEMINISTRIT PER “QENDREN E TRAUMES”, JANE TE NJEJTA SI PER TE GJITHE SISTEMIN SHENDETESOR!

Ajo qe pame sot ne “Qendren e Traumes” eshte vecse perfundimi i nje projekti te filluar vite me pare, atehere kur Z.Rama nuk ishte akoma Kryeminister, i vonuar edhe per pergjegjesi te qeverisjes se tij.

Behet fjale per nje financim te Qeverise Italise prej 5 M Euro, te cilen Z.Rama cuditerisht as e permendi e jo me ta falenderonte sic duhej se pari te bente.

Nderkaq ai nuk tha asgje per ato qe duhet te realizoje nje qeveri:

1-As nuk u shfajesua per buxhetin qesharak qe, ashtu si e gjithe shendentesia, ka sot edhe ajo qender strategjike, qender e krijuar me 1993 dhe e zhvilluar me sukses, por qe aktualish nevojat kerkojne minimalisht dy te tilla ne vend.

2-Nuk permendi se per pasoje ai spital nuk ka as lendet e nevojeshme per anestezine loko-regionale, kaq e domosdoshme ne trajtimin e shume traumave.

3-Nuk foli asgje per mungesen e shume prej nenprodukteve te gjakut, te domosdoshme keto ne traumatologji.

4-Nuk tha se pavaresisht mega finacimeve abuzive qe i ipen “koncesionit te sterilizimit e materialeve”, ne ate spital edhe pllakat metalike e vidat ortopedike, pikerisht per trajtimin e traumes, blihen nga pacientet.

Z.RAMA, QE INAGUROI SOT EDHE NJE QENDER REANIMACIONI TE DHURUAR, HAROI SE SE PARI KRYEMINISTRI DUHET TE FLASE PIKERISHT PER POLITIKAT E MEDHA SHENDETESORE, FINANCIMET…

Ne fakt ai harroi perseri “Shendetesine Falas” apo Check Up- in famekeq, qe vazhdon te gllaberoje miliona Euro cdo vit edhe pse askush nuk po i drejtohet…

Share: