Home KRYESORE Dhjetë sekretet që i mbahen botës të fshehura

Dhjetë sekretet që i mbahen botës të fshehura

Ne jemi të vetëdijshëm që shumë tipare të sigurisë për arsye shumë të ndryshme janë të panjohura dhe disa prej tyre mbahen të fshehta nga publiku i gjerë. Këto përfshijnë kapacitetet e sigurisë të Shtëpisë së Bardhë, Pentagonit dhe familjeve mbretërore.

Shërbimi Sekret në Shtëpinë e Bardhë

Këta njerëz janë të fshehur nga syri i publikut: ata mbajnë syze të errëta, kanë emra të koduar dhe më çuditshmja, udhëtojnë në pako. Puna e tyre e vetme është të mbrojnë presidentin amerikan aktual dhe të shkuar, si dhe familjet e tyre. Snajperët gjithashtu monitorojnë çatinë e Shtëpisë së Bardhë. Për më tepër, ata duhet të vijojnë kualifikimet e tyre çdo muaj duke goditur objektivat me saktësi nga një distancë prej 1,000 metra.

Dizajni i ndërtesës së Pentagonit

Nuk duhej të ishte i gjatë (për arsye sigurie, natyrisht), por duhej të ishte mjaft i madh për të akomoduar shumë zyra. Tani rreth 40,000 njerëz mund të punojnë atje dhe ka hapësirë për 10,000 makina për t’u parkuar. Fjala “Pentagon” vjen nga greqishtja dhe do të thotë pesëkëndësh, forma e ndërtesës së ministrisë së Mbrojtjes.

Ushqimi në Shtëpinë e Bardhë

Çdo ushqim që dorëzohet në Shtëpinë e Bardhë ose në kuzhinë, si dhe çdo ushqim i sjellë nga vizitorët, duhet të kontrollohet nga skanerët në një objekt të veçantë. Ushqimi i sigurt është një prioritet.

Mbrojtja e kartëmonedhës 100 dollarëshe

Kartëmonedha prej $ 100 është ndryshuar kohët e fundit, dhe tani ka shumë veçori të fshehura në të. Për shembull, ajo ka një shirit më të gjerë 3D të sigurisë në anën e djathtë të portretit të Franklinit. Ky element siguron një nivel sigurie pothuajse të pamundur për t’u manipuluar.

Makina presidenciale

Dyert e makinës presidenciale janë kryesisht të pashkatërrueshme. Shasia e veturës është e përbërë nga 5 inç armaturë ushtarake. Asnjë bombë e vendosur nën makinë nuk mund ta dëmtojë atë, dhe dritaret e saj janë bërë nga xhamat më të fortë balistikë. Dokumentet zyrtare tregojnë se kushton 15 milionë dollarë për zhvillimin e automjetit.

Sigurimi i udhëtimit mbretëror

Anëtarët e familjes mbretërore nuk fluturojnë gjithmonë me avionë privatë; ata shpesh fluturojnë në linja ajrore të zakonshme. Ata zakonisht zgjedhin British Airëays për të mbështetur kompaninë kombëtare. Megjithatë, ata kurrë nuk udhëtojnë pa ekipin e tyre të sigurisë së lartë. Ëilliam dhe Kate, në udhëtimin e tyre në Los Anxheles në vitin 2011, kishin vetëm 7 roje me vete, dhe ata udhëtuan për në Australi me një ekip prej 11 personash. Mbreti i Arabisë Saudite udhëton me së paku një mijë njerëz.

Konstelacioni i EURion

Konstelacioni i EURion është diçka vërtet mbresëlënëse. Është një model i simboleve që është tërhequr në një numër të projektimeve të kartëmonedhave në mbarë botën që nga viti 1996. Funksioni i tij është të ndihmojë softuerin e imazhit të identifikojë nëse një kartëmonedhë është e pranishme në një imazh dixhital. Megjithatë, sa i përket sigurisë, një softuer i tillë pengon falsifikimin duke përdorur fotokopjues me ngjyra. Detajet teknike rreth konstelacionit të EURion mbahen të fshehta nga shpikësit dhe përdoruesit e saj.

Microprinting për kartëmonedha

Ekziston një fushë e veçantë për shtypshkronjat e sigurisë, e cila përdor metoda të ndryshme për të krijuar para shumë të vështira për t’u riprodhuar. Kjo teknikë e veçantë u krijua për të dizajnuar shkronja dhe simbole të vogla në kartëmonedha, në mënyrë që printerët dhe skanerët e zakonshëm të mos i njohin ato dhe të bëjnë kopje. Vetëm printera të veçantë mund ta bëjnë këtë, dhe, siç mund ta keni imagjinuar, nuk mund t’i gjeni në eBay.

Filtrimi i ajrit në Shtëpinë e Bardhë

Sistemi i filtrimit të ajrit të Shtëpisë së Bardhë është më i ri se sa imagjinonim. Puna e saj është të filtrojë ajrin që shkon në Shtëpinë e Bardhë dhe ta mbajë të pastër. Kur Donald Trump hyri në zyrë, një sistem 27 vjeçar i ajrit të kondicionuar u zëvendësua gjatë rinovimeve.

Plani i Pentagonit për një apokalips me zombi

Kultura popullore është plot me skenarë të frikshëm të pushtimeve të zombive, dhe nganjëherë imagjinata jonë vjen me idetë tona. Megjithatë, a keni menduar ndonjëherë nëse Pentagoni ka një plan për mbijetesën e apokalipsit të zombive? Po ekziston. Dokumenti titullohet “CONOP 8888”. Është një plan i vërtetë, i përgatitur dhe i detajuar i një beteje kundër ngjalljes së të vdekurve. /360grade.al

Share: