Home KRYESORE Pastori kërkon kujdestarinë alternative, babai refuzon: Do rrinë në jetimore

Pastori kërkon kujdestarinë alternative, babai refuzon: Do rrinë në jetimore

Protagonistët e radhës në programin “Dua të të bëj të lumtur” ishin Alfred dhe Diana Zike. Prej disa vitesh ata punojnë si misionarë në Kishën Protestante në Shqipëri. Si pjesë e komunitetit të kishës ata kujdesen për të varfrit, të pastrehët dhe për njerëzit të cilët kanë nevojë.

Në vitin 2015 në jetimoren e Sarandës çifti kishte njohur dy motrat, Ermonela, 11 vjeç dhe Aurora, 9 vjeç. Dashuria e lindur për to i kishte shtyrë që të kërkonin kujdestarinë alternative.

Kujdestaria alternative nuk është birësim, por është marrje në kujdestari të fëmijëve deri sa të mbushin moshën madhore.

Motrat kishin kohë që nuk e kishin takuar nënën e tyre biologjike, pasi ajo i kishte braktisur para 7 vitesh. Ndërsa babai i tyre, Gëzimi nuk kishte mundësi ekonomike që të kujdesej për to, dhe prandaj i kishte dërguar fëmijët e tij në jetimore, me idenë që do të kishin një jetë më të mirë.

Alfredi dhe Diana kishin ftuar në programin “Dua të të bëj të lumtur” Gëzimin që t’i kërkonin atij kujdestarinë alternative për dy motrat. Ata nuk dëshironin që t’i birësonin ose që t’i jepnin mbiemrin e tyre. Gjithashtu nuk donin që t’i ndanin nga babai biologjik apo nga vëllezërit edhe motrat e tyre.

Pastori dhe gruaja e tij dëshironin që dy vajzat të kishin një jetë më të mirë, më të lumtur, plot me dashuri. Dëshironin që fëmijërinë të mos e kalonin në jetimore, por në një familje e cila do t’i falte dashurinë dhe përkujdesin që i kishte munguar në gjithë këto vite.

Pavarësisht përpjekjeve që bëri Arbana në bashkëpunim me çiftin Zike për të bindur Gëzimin, ata nuk ja dolën dot.

Gëzimi tha që çifti kishte ndërhyrë në marrëdhënien midis tij dhe vajzave duke i shtyrë vajzat që të mos e donin babain e tyre biologjik. Gëzimi këmbëngulte që ishte babai biologjik dhe kërkonte që raportin që kishin vajzat me Alfredin, ta kishte ai.

Reagime të shumta pati nga publiku që ndodhej në studio, të cilët i kërkuan Gëzimit që të mendohej përpara se të merrte një vendim. Fatkeqësisht ai vendosi që t’i linte vajzat e tij në jetimore duke shtuar se kur të gjente mundësinë do t’i merrte vajzat të jetonin me të.

Programi “Dua të të bëj të lumtur” gjeti mundësinë për t’i ardhur në ndihmë Gëzimit, duke i dhuruar një çek në vlerën prej 100 mijë lekësh për të blerë pajisje elektroshtëpiake.

Share: