Home KRYESORE SUGJERIMET E SHIJES: Orizi për Sushi – Vlerat ushqyese

SUGJERIMET E SHIJES: Orizi për Sushi – Vlerat ushqyese

Sushi ka një histori të gjatë, që daton rreth 2000 vjet më parë. kjo formë arti e prezantimit të ushqimit, e zhvilluar kryesisht në Japoni nga ka dhe origjinën, por tashmë ka pushtuar gjithë botën. Orizi për sushi përdoret për të lidhur ose për të mbështjellë copa të vogla të ushqimit. së bashku me orizin për sushi shpesh përdoren dhe një sërë perimesh dhe peshku të papërpunuara ose të gatuar. Orizi që përdorur për sushi është zakonisht një formë e orizit të kokrrës së shkurtër. Nga dy niseshtet e përfshira në oriz – amylopektina dhe amyloza – orizi i sushit zakonisht ka një përmbajtje të lartë amylopektine. kjo e bën orizin të ngjisë dhe e lejon atë që të përdoret për të mbajtur formën e sushit të lidhur. Orizi i bardhë për sushi nuk ka krunde, ai përmban një material natyror si krunde ngjyrë kafe të ndritshme.

Vlerat Ushqyese: Baza e të dhënave të lëndëve ushqyese UsDA tregon se koha i gatimit të orizit të bardhë për sushi është e shkurtër. – Orizi që përdoret zakonisht në përgatitjen e sushit – është mbi 68 për qind ujë. 100 gram oriz i gatuar përmban 130 kalori, 2.4 gram proteina, 0.2 gram yndyrë dhe 28,7 gram karbohidrate. E njëjta peshë e orizit kaf i gatuar përmban 72 gram ujë, 112 kalori, 2,3 gram proteina, 0,8 gram yndyrë, 23,5 gram karbohidrate dhe 1.8 gram fibra dietike.

Tek dyqanet Neranxi do te gjeni gjithe produktet per te pergatitur Sushi, si Algat Sushi Nori, Salcat e Sojes, Wasabi, Orizin per sushi, fara susami etj.

Share: