Home KRYESORE Giuseppe Conte mandatohet për krijimin e qeverisë së re!

Giuseppe Conte mandatohet për krijimin e qeverisë së re!

Presidenti Italian Sergio Mattarella ka mandatuar të mërkurën pasdite Giuseppe Conten për krijimin e qeverisë së re. Pas këtij vendimi, Conte do të krijojë kabinetin e qeverisë së re euroskeptike dhe qe ka shqetesuar vete Europen, por qe më pas duhet të mandatohet nga Presidenti Mattarella.

Vendimi i Presidentit italian erdhi pas një takimi 2 orësh që zhvilloi sot pasdite me Giuseppe Conten. Ky i fundit u propozua për postin e kryeministrit nga Lëvizja 5 Yjet dhe Lega Nord, dy partitë populiste te koalicionit qeveritar në Itali.

Share: