Home KRYESORE Ja forcat elitare të Singaporit që do mbrojnë Trumpin dhe Kim Jong...

Ja forcat elitare të Singaporit që do mbrojnë Trumpin dhe Kim Jong Un gjatë takimit

Pas konfirmimit për pjesëmarrje nga të dyja palët, Donald Trump dhe Kim Jong-un, vendi prites i samitit historik, Singapori ka filluar përgatitjet për këtë takim të shumëpërfolur, duke angazhuar një nga njësitë më elitare në botë që të kujdesen për sigurinë e liderit amerikan dhe atij koreanoverior. Bëhet fjalë për njësinë “Gurkha”.

Edhe pse të dy liderët do të jenë gjatë gjithë kohës të shoqëruar nga ekipet e sigurimeve të tyre, për mbarëvajtjen e samitit do të angazhohen edhe policia e Singaporit, përfshirë edhe një kontingjent të “Gurkhave” që do të përkujdesen për sigurinë në vendin e takimit të liderëve, rrugëve dhe në hotele.

2-23

“Gurkhat” që në Singapor nuk shihen shpesh, javën e kaluar janë filmuar duke bërë roje në hotelin “Shangri-La” ku edhe ishte mbajtur konferenca për siguri, me ç’rast morën pjesë kryeministri indian Narendra Modi, Sekretari amerikan i Shtetit, James Mattis dhe ministrat tjerë rajonalë. Ekspertë të sigurisë konsiderojnë se prania e “Ghurkave” në këtë konferencë, ka qenë si një lloj parapërgatitje për samitin SHBA-Koreja e Veriut. Përveç armëve moderne që posedojnë, “Gurkhat” janë ekspertë në dyluftim me “kukri” – thikë unike që konsiderohet si armë tradicionale e kësaj njësie.

“Gurkhat” rekrutohen dhe trajnohen në Singapor prej 19 vitesh, dhe gjatë shërbimit të tyre bëjnë një jetë strikte. Në moshën 45-vjeçare të gjithë anëtarët tërhiqen nga detyra dhe kthehen tek familjet e tyre.

4-14

5-13

6-8


360grade.al

Share: