Home KRYESORE Ç’po ndodh në Europë, Austria vendos kufijtë, kontrollon ushtria

Ç’po ndodh në Europë, Austria vendos kufijtë, kontrollon ushtria

Austria që nga mesnata, në disa vendkalime kufitare ka filluar kontrollet e udhëtarëve që hyjë në këtë shtet.

Nga Vjena zyrtarisht është thënë se kjo nuk ka lidhje me krizën e refugjatëve, por me tubimin e Parlamentit Evropian që mbahet në fund të javës.

Autoritetet austriake kanë filluar të kontrollojnë udhëtarët në kufirin me Gjermaninë dhe atë me Italianë.

Këto masa janë marrë për shkak të konferencës dy ditore të ministrave të punëve të Brendshme të shteteve të BE-së.

360grade.al

Share: