Home KRYESORE Regjimi Iranian Dënon me Burg të Gjithë Kishën për Praktikim të Krishterimit

Regjimi Iranian Dënon me Burg të Gjithë Kishën për Praktikim të Krishterimit

Regjimi iranian ka dënuar të gjithë anëtarët e një kishe me një vit burgim për praktikim të krishterimitsipas një organizate që mbështet iranianët e krishterë.

Artikulli 18 postoi në Twitter të enjten: “Një çift i krishterë ka raportuar se një gjyq në Boushehr sapo i ka dënuar ata së bashku me dhjetë iranianë të tjerë të krishterë me një vit burg secilin për ‘propagandë kundër Republikës Islamike në favor të Krishterimit.’ Ky grup të konvertuarish të krishterë është arrestuar më 7 prill, 2015.”

Mohabat News, një faqe interneti e krishterë, raportoi javën e shkuar se çifti i krishterë iranian ishte akuzuar përorientim drejt tokës së krishterimit“, ndërsa Jeff King, presidenti i International Christian Concern, konfirmoi të premten se secili anëtar i kongregacionit ishte dënuar gjithashtu me një vit burg.

King tha: “Marrja e informacionit rreth arrestimeve të të krishterëve është shumë e vështirë për shkak të natyrës së censuruar rëndë të IranitPor bazuar në rastet që kemi ndjekurkjo është hera e parë këtë vit që shohim të jepet një dënim me burg bazuar në akuzën e ‘tendencës drejt tokës së krishterimit.’ Kjo mund të interpretohet si një referencë ndaj Izraelitqë është vendlindja e Krishterimit si dhe një vend ndaj të cilit Irani ka marrë një qëndrim shumë agresiv.”

Irani e njeh ligjërisht krishterimin si fepor sipas raportit të vitit 2017 të Departamentit amerikan të Shtetit mbi Lirinë Fetare Ndërkombëtare në Iran, kjo nuk përfshin të krishterët që konvertohen nga Islami.

Në faktraporti tregon se kodi penal iranian lejon dënimin me vdekje për çdo jo-mysliman që tenton të konvertojë myslimanëtpër këdo që krijon armiqësi ndaj Zotitdhe për këdo që fyen profetinKëto janë akuza qëllimisht të mjegullta të cilat përdoren kundër kujtdo që vë në dyshim Regjimin dhe shpesh kundër të burgosurve politikë.

Raporti tregon gjithashtu se Regjimi Iranian ka një histori të gjatë të sulmimitfrikësimitdhe arrestimit të minoriteteve fetare në vend.

Open Doors USA raporton se në Iran jetojnë 800,000 të krishterënjë numër i zvogëluar shumë nga Regjimi Iraniani cili dëshiron t’i margjinalizojë edhe më shumë të krishterët e tijOrganizata e liston Iranin si vendi i dhjetë më i keq në botë për të qenë i krishterë.

Ky është thjesht një shembull më shumë i abuzimeve të të drejtave të njeriut të kryera nga Regjimi IranianNjerëzit duhet të jenë të lirë të praktikojnë fenë që dëshirojnëpa ndërhyrje nga Regjimi dhe sigurisht pa dënime me burg(apo edhe më keq). Kjo është një arsye më shumë pse populli i Iranit po ngrihet kundër regjimit, duke kërkuar ndryshim.

 

Share: