Home POEZI Dhembje bastarde shqipërim nga Klodeta Dibra

Dhembje bastarde shqipërim nga Klodeta Dibra

Dhembje bastarde

(nga Angelica Piras)

Të urrej dhembje bastarde,

që shpon mishin tim njomëzak

dhe e shqyen,

e pamëshirshme je dhembje bastarde,

që ngul thonjtë e tu majucë

për të sakatuar trupin tim.

Në damarët e mi përvëlues

gjaku rrjedh ngadalë,

ndiej duhmën e mishit të kalbur

dhe nga frika se mos vdes

dhunoj veten.

Çohu trup i flashkët,

pastrohu trup i nënshtruar,

mbathi teshat trup i pashërueshëm,

maskohu trup i lënguar,

shfaqu trup i gjallë,

reago ndaj këtij bastardi qelbësirë,

mos e lejo të të zhveshë krejt

e të të ndërtojë në qenësinë tënde

një shkretëtirë gjëmëzesë.

Lufto pa reshtur,

kundërvihu dhunës së saj të marrë,

mos e lejo të të burgosë

në humbëtirën e vdekjes.

Eja bastard,

po të pres,

do të mbërrish e do të rrëzohesh

në pëlhurën e shpirtit tim ylber,

ngjyrat e tij do të të çojnë

larg prej trupit tim të shqyer,

nuk do më ndalosh, nuk do më zësh

duart e mia,

nuk do mundesh që të heq dorë

prej të shkruarit, prej të pikturuarit,

sepse ato do të jenë amëshueshmërisht

skuta ime e paqtë.

Shqipëroi Klodeta Dibra

Share: