Home KRYESORE Metoda sekrete e ushtrisë USA që të vë në gjumë për 2...

Metoda sekrete e ushtrisë USA që të vë në gjumë për 2 minuta

Ushtria amerikane përdor një metodë që të vendos në gjumë për dy minuta. Këtë metodë e aplikon për ushtarët që kanë probleme me gjumin.

Ky “sekret” është publikuar në një libër të titulluar “Relax and Win: Championship Performance”.

Lexuesit kanë mundësinë që të marrin këshilla se si të rregullojnë problemet që kanë me gjumin. Metoda që përdor ushtria ka një normë suksesi prej 96% pas 6 javë praktike. Dhe kjo realizohet përmes dy proceseve të ndryshme.

E para, duhet të qetësoni mendjen tuaj dhe të mos mendoni asgjë. Që kjo të arrihet duhet rreth 1 minutë e gjysmë. Ky minutazh nuk përfshihet në 2 minutat e vendosjes në gjumë.

Procesi i dytë përfshin 4 pika.

1-Qetësoni muskujt e fytyrës, duke përfshirë gjuhën, nofullën dhe muskujt përreth syve.

2-Shtendosni supet, ulini poshtë dhe pastaj rrotullohuni sa nga ana e majtë dhe pastaj djathtas.

3-Qetësoni gjoksin, nxirrni frymën.

4-Relaksoni këmbët, fillimisht pjesën e kofshëve.

Më pas, mendoni një nga këto tre iluzione:

1-Sikur jeni të shtrirë në një kanoe mbi liqen dhe s’ka asgjë tjetër veçse qiellit blu mbi ju.

2-Sikur po qëndroni shtrirë në një krevat ngjyrë kafe në një dhomë katrore.

3-Ose për 10 sekonda mund të përsërisni me vete “mos mendo”, “mos mendo”, “mos mendo”.

Kjo metodë do të fillojë të funksionojnë pas 6 javësh praktikë.

l.h/ dita

Share: