Home KRYESORE Rama: Çështja kufirit me Serbinë hap horizonte të reja për kombin shqiptar

Rama: Çështja kufirit me Serbinë hap horizonte të reja për kombin shqiptar

Realisht me një vision strategjik, ku është paketa e Ati-sahrit . Çdo thotë do korigjojmë kufinjtë. Di gjë, askush nuk e di gjë. Kjo mund të trajtohet si një luftë mes dy lagjeve. Kosova është në rregull sot, ka pesë vende që se njohin, por flas për BE-së…Nuk është një përgjigje do shkëmbejë apo jo.

Ju e dini shumë mirë se çfarë marrëdhënie dashurie kam unë me berishën, por nuk është koha që mund ti kujtoeht se çka bërë kur ishte atëherë. Berisha është ai që është, por është një nga faktorët, është lideri de fakto i PD dhe ka një eksperiencë, është një zë, por jo gjithçka.

Si bëhet që ne të kontribuojmë dhe most ë bëjmë atë që shqiptarët e kanë bërë shpesh herë të merren mes tyre e të mos merren me të ardhmen si një zë I vetëm, jo si një klub, një tufë njerëzish që çfarë thonë sot nuk thonë nesër dhe që gjejnë rastin për ti rënë me gurë tjetrit.

-ME Albin Kurtin kam pasur tre ose katër orë takim, por smendojë se takimet për këtë çështje janë takime për dasëm apo për vit të ri, ku pas takimit dilet para kamerave, kjo është çështje historike ena ka rënë ne, ska nevojë për kamera. Kjo çështje ndoshta smund të paraqitet një rast si ky për 30 vitet e aardhshme.

Cili është plani strategjik i Kosovës, muhabeti korigjoeht ose jo kufir, më kujtohet se humbui kosova katër vjet për kufirin me malin e zi, që isthe i qartë sa më ska, vetëm për luftrat e bngushta mes partive atje. Kjo çështja kufirit me SErbin, lidhet me vizionin e ri të shqiptarëve e kombit shqitparë. Nuk bëhet kështu, dil njëri në penxhere, një në dritare..-Tha Rama./360grade.al/

Share: