Home KRYESORE Sugjerimet e Shijes: Kokrra e sojës dhe përbërësi i saj magjik që...

Sugjerimet e Shijes: Kokrra e sojës dhe përbërësi i saj magjik që të rinon: lecitina.

Studiuesit kanë gjetur sekretin e kokrrës së sojës dhe kanë zbuluar përbërësin e saj magjik që të rinon: lecitina.

Ajo luan një rol vendimtar në nxitjen e metabolizmit në të gjitha qelizat e trupit: rrit kujtesën dhe fuqinë mendore, duke ushqyer qelizat e trurit e të nervave, forcon gjëndrat dhe rigjeneron indet e trupit, përmirëson qarkullimin e gjakut dhe frymëmarrjen, forcon kockat dhe rrit rezistencën ndaj dëmtimeve. Në rastet e lodhjes nervore, ose mungesës së energjisë, lecitina e kokrrave të sojës mund të rivendosë energjinë dhe fuqinë e humbur. Tashmë, shumë e më shumë perëndimorë po e kuptojnë atë që orientalët e kanë ditur për shekuj me radhë, që kokrrat e sojës, të pasura me lecitinë, rrisin fuqinë dhe durueshmërinë, shkathtësinë dhe elasticitetin, rininë e gjallërinë. Dhe për më tepër, soja është më ekonomike, për shkak të çmimeve në rritje të mishit, amvisat, kompanitë dhe madje edhe qeveritë po fillojnë të nxjerrin në dritë studime, ku vihen në dukje cilësitë e saj.

Produkte me baze Soje gjeni tek dyqanet e rrjetit Neranxi si: Soje Kokerr, Miell soje, Qumesht soje, Vaj Soje, Salca soje etj.

Share: