Home KRYESORE Sugjerimet e Shijes: Riparoni rrudhat me Gjalpin Shea

Sugjerimet e Shijes: Riparoni rrudhat me Gjalpin Shea

Për mijëra vite, njerëzit e kanë përdorur atë për të mbrojtur lëkurën e tyre nga tharjet, erërat dhe dielli, si dhe për të shëruar shumë probleme të epidermës, carje të vogla dhe djegie. Gjalpi Shea është një yndyrë e bardhë e nxjerrë nga arra e pemës afrikane Shea (Vitellaria paradoxa). Ai përdoret gjerësisht në kozmetikë si hidratues, balsam ose locion. Ekstrakti i gjalpit Shea përmban acide yndyrore si acid stearik, acid palmitik, acid linolenic dhe acid arachidonic.

Mbretëresha egjiptiane Nefertiti, e cila ishte e madhërishme dhe e bukur, u tha se borxh bukurinë e saj legjendare e ka prej përdorimit të Gjalpit Shea.

Përfitimet nga Gjalpi Shea:
Riparimin për rrudhat;
Antioksidantë;
Anti-inflamator;
Hidratues i thellë;
Stimuluese për qarkullim sipërfaqësor;
Forcimin e lëkurës;
Mbrojtje e lëkurës;
Mbrojtje nga dielli;
Rigjenerues për lëkurën;
Stimuluese në prodhimin e kolagjenit;
Djegiet;
Shërim të muskujve;
Jep energji;
Pickimet nga insektet;
Ekzema dhe psoriazis

Gjalpi Shea eshte produkt kozmetik, nuk rekomandohet të perdoret për gatim, dhe e gjeni ne paketim 200 ml tek dyqanet e rrjetit Neranxi.

Share: