Home KRYESORE Maqedoni-Hapet porta per ne NATO dhe BE

Maqedoni-Hapet porta per ne NATO dhe BE

Nga Prof. Lisen Bashkurti

Mbreme Parlamenti I Maqedonise votoi me shumice te cilesuar hapjesn e rruges per ndryshimet kushtetuese per emrin e ri te Maqedonise-Maqedonia e Veriut.

Me kete votim historik deputetet e Maqedonise kapen momentin historik. Made edhe mjaft deputete te opozites VMRO-DPMNE vune interesat strategjike te vendit mbi ato partiake dhe te momentin.

Eshte tejet pozitiv qendrimi i gjithe spektrit politik shqiptar, I cili pa ekuivok votoi hapjen e rruges per ndryshimet kushtetuese te Maqedonise per ndryshimin e emrit. Shqiptaret u provuan serish si themel I fuqishem Euro-Atlantik I Maqedonise.

Vota e mbremshme e Parlamentit te Maqedonise me rendesine e saj I kalon kufijte e ketij vendi. Ajo ishte vote qe pershpekton rrugen e gjithe Ballkanit Perendimore drejt NATO-s dhe Bashkimit Evropian.

Mbas ketij eventi historik Shqiperia dhe Maqedonia afrohen me shume me njera-tjetren dhe te dyja se bashku ne rrugen e pakthyeshme Euro-Atlantike.

Share: