Home KRYESORE Sugjerimet e Shijes: Dieta japoneze – ja arsyeja pse jetojnë kaq gjatë

Sugjerimet e Shijes: Dieta japoneze – ja arsyeja pse jetojnë kaq gjatë

Peshku, djathi tofu, bizelet dhe perimet janë prodhime të dietës tradicionale japoneze. Japonezët njihen si populli më jetëgjatë në botë. Banorët e Okinawa-s konsumojnë 60-120 gramë sojë në ditë, në krahasime me zero gramë që konsumojnë amerikanët. Shumë ekspertë besojnë se ndjekja e stilit japonez në të ngrënë ka benefite jetëgjatësie. Një titull libri thotë : “ Gratë japoneze nuk vjetërohen dhe as nuk shëndoshen”.

Produkte japoneze me baze soje si dhe shume produkte nga vende te tjera te Azise gjeni tek dyqanet e rrjetit Neranxi.

Share: