Home KRYESORE Ish ministri i shendetesise: Mjekesia pa prespektive dhe e keq paguar!

Ish ministri i shendetesise: Mjekesia pa prespektive dhe e keq paguar!

E verteta e hidhur per personelin mjekesor shqiptar, eshte jo vetem krejt e kunderta me propaganden e Rames, por dhe pa perspektive.

Mjeket dhe personeli i yne shendetesor jane me te nen paguarit ne Rajon, Europe, si dhe nen nivelin e shumices se vendeve Afrikane.

Ndersa Kosova qe prej pak ditesh ka vendosur kete nivel pagash neto per sistemin e saj shendetesor:

Mjek familjeje e specialist 1195 Euro; te neve eshte reth 50000 leke te reja.

Mjek ne specializim 872 E; te neve eshte 40000 L, kur paguhen.

Mjek i pergjithshem 836 E; te neve eshte reth 47000 L.

Infermier nga 537 ne 612 E; te neve eshte reth 40000 L.

Nderkaq sistemi i yne shendetesor, qe eshte ne nje varferi Afrikano Qendrore, vazhdon te keq perdore fonde te medha per disa PPP jo rentabel, te pa nevojeshme e korruptive, si dhe per nje “loje” pa perspektive “patronazhi” te tipit komunist.

Deri me sot, mbas deshtimit te “Shendetesise falas”, Rilindja nuk ka prezantuar asnje politike apo ide financimi e menaxhimi te sistemit tone shendetesor.

Share: