Home KRYESORE Konkursi i II ndërkombëtare i Artit të Paqes dhe Dashurise në Panairin...

Konkursi i II ndërkombëtare i Artit të Paqes dhe Dashurise në Panairin Kombëtar të DAEJEON-it.

Me 22 qershor, IWPG DJ (Menaxheri i Degës, Ms Beak lee JO) mbajti konkursin e II ndërkombëtare të e Artiti të Paqes dhe Dashurise në Panairin Kombëtar të DAEJEON-it.

Përafërsisht rreth tre qind nxënës nga shkolla fillore deri në shkollë të mesme morën pjesë në këto organizime.

Titulli i këtij eventi ishte ‘Le të jemi miq, ne paqe!’ dhe u trajtua si një arritje e paqes dhe u perdoren sloganet “Paqja eshte dashuri”, “çrrënjosja e të gjitha armëve”, “ndërprerja e luftës”, “përhapja e kulturës së paqes” dhe sigurisht impenjimi per dërgimin e letrës së paqes drejtuar presidenteve në planet qe te punojne te gjithe për paqe.

Menaxheri i degës Ms. JO. Tha se duke ‘festuar Muajin e Përkujtimit në Kore, Kjo Konferencë e II Ndërkombëtare e Paqes është shumë e veçantë
për gjeneratat e ardhshme per të zgjuar ndergjegjesimin e historisë se trishtuar nga edhe nisi Lufta. Do të doja të trashëgoj paqen botërore tek brezat e ardhshëm duke bërë shumë aktivitete paqeje.”

Një nga studentët që morën pjesë në këtë event tha: “Unë tërheq lulen e simbolit, trëndafilën e Sharonit. sepse paqja është e bukur si kjo lule e lulëzimit.”

IWPG do të zhvillojë ceremoninë e cmimeve në korrik, duke botuar permbledhje e veprave me te mira te artit te paqes.

IWPG është një OJF ndërkombëtare e paqes që është atashuar prane ECOSOC ne OKB dhe e regjistruar në Ministrinë e Barazisë Gjinore dhe Familjes në Korenë e Jugut.

IWPG ka selinë e saj në Korenë e Jugut dhe ka 100 degë në mbarë botën dhe 230 organizata bashkëpunuese. Janë bërë përpjekje për të bashkuar 3.7 miliardë gra në botë për paqe. Iniciativat e tyre kryesore janë

(1) mbështetja e ligjit ndërkombëtar të paqes që do të zbatohet,

(2) ndriçimi i ndërgjegjes së grave në mbarë botën nëpërmjet edukimit të paqes të grave

(3) kryerja e iniciativave paqësore relevante për çdo komb.

Share: