Home KRYESORE Shkolla fillore “Osnovna škola Hasan Kikić” në Sarajevë, mori pjesë në konkursin...

Shkolla fillore “Osnovna škola Hasan Kikić” në Sarajevë, mori pjesë në konkursin e dytë të IWPG International Loving Peace Art.

Më 7 dhe 15 Qershor 2019 u zhvillua eventi special ose “Konkursi i Paqes Ndërkombëtare IWPG” në Shkollën Fillore “Osnovna škola Hasan Kikić” në Sarajevë, BOSNIA.

Nxeesit që morën pjesë në konkursin e artit të paqes në IWPG bënë çmos për të nxjerrë fotografi për të shprehur dëshirën e tyre për paqen botërore.

Ata bënë fotografi për të shprehur ‘Çfarë është paqja e botës’ dhe ‘Si të bëjmë paqen botërore’. Disa nga nxenesit koncetuan Flamurin Korean në pikturat e tyre.

Në të vërtetë, Bosnja dhe Hercegovina dhe Korea e Jugut janë larg njëri-tjetrit në aspektin e vendndodhjes, etnisë, gjuhës dhe kulturës. Por këto kombe kanë një gje të përbashkët, historinë e trishtuar të luftës.

Përmes vuajtjes së përvojës së luftës, këto kombe e njohin rëndësinë e bërjes së një bote paqeje dhe përhapjen e kulturës së paqes.

Kjo është arsyeja që shkolla fillore ‘Hasan Kikiq’ ka marrë pjesë në këtë eveniment.

Po perse dhe cfare është “IWPG”?

IWPG është një OJQ ndërkombëtare e paqes që është e akredituar ne ECOSOC dhe e regjistruar në Ministrinë e Barazisë Gjinore dhe Familjes në Korenë e Jugut. IWPG ka selinë e saj në Korenë e Jugut dhe ka 100 degë në mbarë botën dhe 230 organizata bashkëpunuese. Janë bërë përpjekje për të bashkuar 3.7 miliardë gra në botë për paqe.

Iniciativat e tyre kryesore janë

(1) mbështetja e ligjit ndërkombëtar të paqes që do të zbatohet,

(2) ndriçimi i ndërgjegjes së grave në mbarë botën nëpërmjet edukimit të paqes të grave, dhe…

(3) kryerja e iniciativave paqësore relevante për çdo komb.

Ky event në Bosnje ishte një bashkëpunim me IWPG DJ BRANCH.

Drejtori i IWPG DJ, MS. Baek Lee Jo me rastin e ketij eventi tha:

“Ne do të përpiqemi të bëjmë përpjekje të vazhdueshme për përhapjen e kulturës së paqes në Bosnjë dhe jam shumë i nderuar që jam pjesë e kësaj ngjarjeje të veçantë ketu”.

IWPG Konkurrenca Ndërkombëtare e Paqes Ndërkombëtare filloi në vitin 2018. Ky vit është hera e dytë që u zhvillua ky event dhe do të mbahet në të gjithë botën.

Ne parashikojmë të shohim aktivitete të vazhdueshme për të arritur paqen botërore.

Share: