Home KRYESORE 30 qershori/ Opozita i kërkon KQZ materialet zgjedhore

30 qershori/ Opozita i kërkon KQZ materialet zgjedhore

Opozita i ka kërkuar zyrtarisht Komisionit Qendror të zgjedhjeve që t’u vërë në dispozicion materialet zgjedhore të 30 qershorit.

Sipas opozitës, në këtë mënyrë do u tregohet qytetarëve shqiptarë të gjitha manipulimet që mazhoranca ka bërë gjatë zgjedhjeve të zhvilluara më 30 qershor.

Në letër thuhet se kërkesa për vënien në dispozicion të materialeve zgjedhore bëhet në kushtet, kur opozitës iu mohua përfaqësimi me anëtarë në të gjitha nivelet e administratës zgjedhore në votimet moniste të 30 Qershorit.

Kërkesa e opozitës mban firmën e Sekretarit të Përgjithshëm i PD, Gazment Bardhi, ndërsa në këtë kërkesë përfshihen përfshihen 8 elementë:

  1. Kopje të printuara të listave zgjedhore për çdo qendër votimi.
  2. Kopje e vërtetuar e Tabelës Përmbledhëse të rezultatit për zonën zgjedhore nga KQZ-ja.
  3. Kopje të vërtetuara të Tabelave Përmbledhëse të rezultateve zgjedhore për çdo njësi të qeverisjes vendore nga KZAZ-ja.
  4. Kopje të vërtetuara të tabelave të rezultateve për çdo qendër votimi nga grupet e numërimit.
  5. Kopje të vërtetuara të procesverbaleve tip për mbylljen e votimit për qendër votimi.
  6. Kopje të vërtetuara të listës së anëtarëve të administratës zgjedhore, të emëruar kryesisht nga KQZ dhe KZAZ përkatëse, duke specifikuar për secilin administratën zgjedhore në të cilën ai bën pjesë, sipas regjistrit të administrimit zgjedhor që mban KQZ-ja, për çdo qendër votimi, KZAZ dhe Grup Numërimi.
  7. Kopje të regjistrimit të kamerave të të gjitha tavolinave të numërimit në çdo Grup të Numërimit të Votave.
  8. Kopje të regjistrimit të kamerave të ambienteve të brendshme të KZAZ-ve.
Screenshot_1
Screenshot_1
Screenshot_2

<►>

Kërkesa e plotë:

Transparencë për manipulimin e 30 Qershorit. Opozita kërkon zyrtarisht materialet zgjedhore. Partitë e koalicionit opozitar i kërkojnë Komisionit Qendror të Zgjedhjeve t’u vërë në dispozicion materialet zgjedhore të 30 Qershorit. Opozita e bashkuar synon që, përmes këtyre materialeve, me të drejtën që i garanton ligji, të dëshmojë para opinionit publik manipulimet e mëdha të kryera më 30 Qershor.

Partitë e opozitës kanë kërkuar vënien në dispozicion të materialeve zgjedhore duke iu referuar Kodit të Procedurës Administrative dhe Ligjit për të Drejtën e Informimit. Materialet zgjedhore nuk klasifikohen si sekret dhe, sipas ligjit, ato duhet të vihen në dispozicion brenda 10 ditësh.

Në letër thuhet se kërkesa për vënien në dispozicion të marialeve zgjedhore bëhet “në kushtet, kur opozitës iu mohua përfaqësimi me anëtarë në të gjitha niveket e adminsitratës zgjedhore në votimet moniste të 30 Qershorit. Kërkesa e firmosur nga Sekretari i Përgjithshëm i PD, Gazment Bardhi, në emër të partive të koalicionit opozitar,përfshin 8 elementë:

Kopje të printuara të listave zgjedhore për çdo qendër votimi.

Kopje e vërtetuar e Tabelës Përmbledhëse të rezultatit për zonën zgjedhore nga KQZ-ja.

Kopje të vërtetuara të Tabelave Përmbledhëse të rezultateve zgjedhore për çdo njësi të qeverisjes vendore nga KZAZ-ja.

Kopje të vërtetuara të tabelave të rezultateve për çdo qendër votimi nga grupet e numërimit.

Kopje të vërtetuara të procesverbaleve tip për mbylljen e votimit për qendër votimi.

Kopje të vërtetuara të listës së anëtarëve të administratës zgjedhore, të emëruar kryesisht nga KQZ dhe KZAZ përkatëse, duke specifikuar për secilin administratën zgjedhore në të cilën ai bën pjesë, sipas regjistrit të administrimit zgjedhor që mban KQZ-ja, për çdo qendër votimi, KZAZ dhe Grup Numërimi.

Kopje të regjistrimit të kamerave të të gjitha tavolinave të numërimit në çdo Grup të Numërimit të Votave.

Kopje të regjistrimit të kamerave të ambienteve të brendshme të KZAZ-ve.

Për kërkesën e partive të opozitës, ku citohen edhe disa gjetje të Misionit të ODIHR, është vënë në dijeni dhe shefja e këtij Misioni, Audrey Glover./ Opinion.al E.Xh.

Share: