Home KRYESORE Pa bashkim te cameve nuk ka zgjidhje te Kauzes Came! Pse nuk...

Pa bashkim te cameve nuk ka zgjidhje te Kauzes Came! Pse nuk duket Tahir Muhedini!?

Ne artikullin e shkuar te ketyre refleksioneve trajtuam nje pjese te historise se komunitetit cam ne rrugen e mundishme per zgjidhjen e Kauzes se Drejte Came.

Ne fakt, trajtuan historine e partise se pare politike came, partia per drejtesi dhe integrim (PDI) dhe arritjeve domethenese te saj me ne krye te se ciles ishin kryetar Tahir Muhedini dhe sekretar i pergjithshem Amos Dojaka e nje kontribut te rendesishem kishte edhe kryetari i deges se kryeqytetit Galip Taho!

Pas kesaj etape historike me PDI, duket komuniteti cam u ndergjesua per nevojen e nje bashkimi me eficent kundrejt zgjidhjes se kauzes came dhe keshtu u themelua partia per drejtesi integrim dhe unitet PDIU!

Te dy shtyllat themelore te PDI, Muhedini dhe Dojaka, ishin fillimisht aktore te rendesishem te ketij organizimi politik cam me ne krye ish ministrin dhe ish deputetin socialist Shpetim Idrizi!

Tahir Muhedini president nderi dhe Amos Dojaka fillimisht sekretar i pergjithshem, Duket jo rastesisht, ky i fundit u largua shpejt! Ndersa duhet thene se Muhedini i zgjodh deputet dhe formalisht eshte akoma president nderi i kesaj partie politike came!

Por pertej anes formale, duhet shtuar se Amos Dojaka tashme eshte pjese e nje partie tjeter politike dhe Tahir Muhedini nuk po shihet me te pjese e irganizimeve te PDIU-se!

Rasti me i fundit i organizimeve te marshimit ne Qafe Bote ideuar gjate periudhes se PDI te vilen ai e drejtonte. Por aa edhe nenje tjeter takim ne Fier te kesaj partie Muhedini nuk u pa!

Te kete qefe mbetje personale, apo pakenaqesi politike kjo situate!? Sigurisht pergjigjen duhet ta jape vete Muhedini, por nje gje eshte e qarte tashme se jane nje sere zerash te ngjashem qe jane distancuar nga ky organizim!

Parimisht kjo tregon se me dashje apo pa dashje PDIU dhe drejtuesit e saj me ne krye Shpetim Idrizin nuk po e kryejne dot qellimin themelor te kesaj partie: bashkimin e cameve pa dallim partiak, apo kulturor dhe ekonomik!

Per me teper nga te gjitha anet qe ta kapesh, kauza came eshte ne piken e saj me te ulet historike! Kjo situate sigurisht nuk mund te tejkalohet me nje autokritike te drejtuesit te saj, pir me analize te plote shkaqeve qe kane cuar deri ketu!

Vazhdon…


Share: