Home KRYESORE Srebrenica duhet tē rëndojë në ndërgjegjën serbe, njejtë sikurse Aushvici qē rëndoi...

Srebrenica duhet tē rëndojë në ndërgjegjën serbe, njejtë sikurse Aushvici qē rëndoi nē ate gjermane

nga Fadil Maloku

1.Në Srebrenicë nga çetnikët serb për një javë, (11 korrik -18 korrik 1995) janë masakruar 8372 boshnjakë (nga mosha 14-84 vjeçare) musliman të dorëzuar, të zënë peng, të zënë robër…!!!
2.Mediet dhe shumē politikan të atëhershëm botërorë me indeferencën e tyre mobilizuese për të mos intervenuar ndaj kasaphanes publike, që po manifestohej në sytë e krejt botës, muslimanëve të Bosnjes, u kushtoj hiç më pak se njē gjenocid i paparë ndonjëherë… pas luftës së II botërore! Ndërkaq, sot pas 21 vitesh përkujtimi të kësaj masakre e kasaphane publike, Presidentin serb Vuçiq që vizitoi edhe fizikisht vendin e krimit që e shkaktuan bandat dhe ushtria kriminale serbe, të njejtat medie (por edhe portalet tona lokale!!!) po e viktimizojnë prokurorin e veprës!
3.Ndërgjegja e gjeneratave të reja serbe, nê rast se e dëshiron njē katarsis moral e social, dhe t’i kthehet perspektivave të reja integruese, duhet patjetër ta bartë me dekada tē tëra hipotekën e gjenocidit (sikurse gjermanēt me Aushvicin) dhe krimit kundër njerëzimit, që e ushtroi në Srebrenicë e që mē vonē e vazhdoi në Kroaci dhe Kosovë…

Share: