Home KRYESORE Njerëzit në pasqyrën time…

Njerëzit në pasqyrën time…

Nga Gladiola Busulla

Disa njerëz na ndezin

një det të pakontrolluar mërie.

Të tjerë ecin për shumë hëna

në shtegun pranë nesh.

E të tjerë akoma

nuk i shohim dot,

as në hapësirën midis dy pëllëmbëve.

Stinët përshkoqen dhe gjethet

E dashura fluturojnë larg nesh.

Dikush mund të vizatojë

Qindra buzëqeshje mbi buzët tona.

E dikush të na bëjë të shpërthejmë

Në një shtrëngatë të marrë lotësh.

Disa njerëz i takojmë në udhëkryqet

E jetës për të na dhuruar lumturinë.

E të tjerë për të na njohur

me dhembjen, trishtimin, vetminë.

Të gjithëve u japim diçka nga vetja

Dhe i lëmë të marrin pak prej nesh.

Sepse shpirtrat, me njëri-tjetrin

nuk takohen kurrë rastësisht.

Share: