Home Gjeo-Ekonomia Lufta ndaj COVID-19, Soreca tregon sa fonde shkojnë për Shqipërinë

Lufta ndaj COVID-19, Soreca tregon sa fonde shkojnë për Shqipërinë

Ambasadori i BE në Tiranë, Luigi Soreca ka publikuar të detajuar ndihmën e BE për Shqipërinë në kuadër të krizës së koronavirusit. Në total Shqipëria përfiton 50 milionë euro nga BE për përballimin e krizës së epidemisë.

Sipas tij, 4  milionë euro do të shkojnë për mbështetjen e sektorit shëndetësor dhe për blerjen e pajisjeve të reja.

11 milionë euro nga Bashkimi Europian do të shkojnë për buxhetin e mbrojtjes sociale.

Por shuma më e madhe që BE do të japë për Shqipërinë është ajo për rimëkëmbjen e ekonomisë, 35 milionë euro.

“BE-ja është gjithmonë me Shqipërinë në kohë nevoje. Jemi gjithmonë me Shqipërinë”, mbyll Soreca mesazhin e tij. /Opinion.al

EU in Albania@EUinAlbania

I lumtur të njoftoj ndihmën konkrete të BE-sëpër në luftën kundër #COVID19.
4 mln€ për pajisje & mbështetje shëndetësore
11 mln€ për mbrojtjen sociale
deri në 35 mln€ për rimëkëmbjen ekonomike.
BE-ja është gjithmonë me në kohë nevoje. Jemi gjithmonë me Shqipërinë. https://twitter.com/LSorecaEU/status/1242503690952589315 …Luigi Soreca@LSorecaEUHappy to announce today #EU concrete help for #Albania to fight #COVIDー19.

4 M€ for immediate equipment and health support

11 M€ for social protection

up to 35 M€ for economic recovery.

The EUis always within time of need! Jemi gjithmonë me Shqipërine!
256:30 PM – Mar 24, 2020Twitter Ads info and privacySee EU in Albania’s other Tweets

Share: