Home Gjeo-Ekonomia Letra e koronavirusit drejt njerëzimit

Letra e koronavirusit drejt njerëzimit

Nga Ambassador A. K. Chowdhur

Toka pëshpëriti por nuk e dëgjove.

Toka foli por ju nuk i dëgjuat

Toka bërtiti, por ju e fikët.

Dhe kështu lindi …

Unë nuk kam lindur për t’ju ndëshkuar ..

Unë kam lindur për t’ju zgjuar ..

Toka thirri për ndihmë …

Përmbytje masive. Por ju nuk e dëgjuat.

Djegia e zjarreve. Por ju nuk e dëgjuat.

Uragane të forta. Por ju nuk e dëgjuat.

Tornadot e tmerrshme. Por ju nuk e dëgjuat.

Ngritja e madhe e nivelit të detit. Por ju nuk e dëgjuat.

Ju ende nuk e dëgjoni Tokën kur …

Jeta e oqeanit po vdes për shkak të ndotësve në ujëra.

Akullnajat që po shkrihen me një normë alarmante.

Thatësirë e rëndë.

Ju nuk e dëgjuat sa negativitet po merr Toka.

Luftërat pa ndalesë.

Dhuna pa ndalje.

Lakmia pa ndalje.

Ti thjesht vazhdove me jetën tënde .. Pavarësisht sa urrejtje ka pasur .. Pavarësisht sa vrasje çdo ditë ..
Pavarësisht se si kimikatet dhe toksiciteti po bllokojnë shëndetin e njeriut
Pavarësisht se sa varfëri dhe privim përreth .. Pavarësisht se cila është shkalla e pabarazisë .. Ishte më e rëndësishme të merrje ato blerjet e
fundit sesa të shqetësohesh për atë që Toka po përpiqej të të tregonte ..
Por tani jam këtu. Dhe unë e kam bërë botën të ndalet në gjurmët e saj.
Unë ju kam bërë të dëgjoni më në fund. Unë ju kam bërë të mbylleni, të provoni agoni të bllokimit. Unë të kam bërë të ndalosh të mendosh për gjëra materialiste .per mos përvetësuar më shumë sende që nuk ju duhen fare … Tani ju jeni si Toka … Ju shqetësoheni vetëm për mbijetesën tuaj. Si ndihet? Unë ju jap ethe .. ndërsa zjarret digjen në Tokë. Unë ju jap probleme të frymëmarrjes .. pasi ndotja mbush ajrin e Tokës. Unë ju jap dobësi ndërsa Toka dobësohet çdo ditë. Unë largova ngushëllimet tuaja, daljet tuaja. gjerat tuaja. Gjërat që do të përdorni për të harruar Planetin dhe dhimbjen e tij. Dhe bëra që bota të ndalet …
Dhe tani…
Toka ka cilësi më të mirë të ajrit .. qielli është i kaltër sepse fabrikat nuk po nxisin ndotje ndaj ajrit. Uji është bërë i pastër dhe delfinët po shihen sepse nuk ka mbeturina të krijuara nga njeriu. Ju duhet të merrni kohë për të reflektuar mbi atë që është e rëndësishme në jetën tuaj. Përsëri nuk jam këtu për t’ju ndëshkuar .. Unë jam këtu për t’ju DUHUR … Kur të gjitha këto te kenë mbaruar dhe unë te jem zhdukur … Ju lutemi mbani mend këto momente .. Dëgjo Tokën. Dëgjo shpirtin tënd. Ndaloni ndotjen e Tokës. Ndaloni të luftoni mes njëri-tjetrit. Ndaloni etjen për gjërat materialiste. Dhe filloni të doni fqinjët tuaj. Bëni dhembshurinë një pjesë të ekzistencës suaj të përditshme. Filloni të Kujdeseni për Tokën dhe të gjitha krijesat e saj. Filloni të besoni në Krijuesin. Asnjë biznes më shumë si zakonisht. Sepse herën tjetër mund të kthehem FUQISHEM DHE ME I FORTE.

Share: