Home KRYESORE Akuzat e Pacollit për dështimet e Isa Musafës

Akuzat e Pacollit për dështimet e Isa Musafës

Nga Emin Azemi

Kryetari i Aleancës për Kosovën e Re (AKR), Behgjet Pacolli, që tashmë ka bërë koalicion me Lidhjen Demokratike të Isa Mustafës, muaj më parë, sa ky i fundit ishte shefi i qeverisë, nuk ka lenë fjalë pa ia thënë rreth zhvillimeve ekonomike në vend dhe dështimit te tyre.

Pacolli akuzat më të shpeshta në drejtim të Qeverisë Mustafa, i ka pasur për ndërmarrjen Trepça, Kosovën e Re dhe Brezovicën.

Ai në atë kohë thoshte se pozitës së tanishme, i mungon guximi, morali, vullneti dhe vizioni ekonomik për ta zhvilluar shpejtë Kosovën.

“Nëse transformimi i Trepçës e cila simbolizon fuqinë industriale dhe ekonominë e Kosovës, dështon me miratimin e Qeverisë së Kosovës, atëherë kjo Qeveri nuk ka aftësi të mbrojë as më të voglin interes të qytetarëve të saj”, thoshte Pacolli.

Presidenti i AKR-së, fjalë jo të mira pati fol edhe, për dështimin e privatizimit të Brezovicës, ai në një postim në Facebook fajtor pati lënë Qeverinë e Kosovës.

Sipas Pacollit, ky projekt krejtësisht është i kamufluar dhe nuk ka pasur transparencë gjatë gjithë periudhës sa është menaxhuar dhe rezultati është ky dhe kërkonte llogari qeveritarëve.

Në një shtet ku funksionon rendi dhe ligji, në rrethana të tilla dikush do të duhej të dilte patjetër para drejtësisë për të dhënë llogari”, deklaronte Pacolli pak muaj se të bënte marrëveshje me Isa Mustafën për koalicion.

Pacolli kritika në drejtim të Qeverisë së Isa Mustafa ka pasur edhe për çështjen e punësimit. Disa herë ka thënë se kjo qeveri ka mashtruar qytetarët duke u premtuar vende të punës, të cilat, sipas Pacollit nuk janë realizuar kurrë.

(Telegrafi, 17.05.2017 )

Share: