Home Approccio Italo Albanese Addio al grande Maestro Ennio Morricone.

Addio al grande Maestro Ennio Morricone.

Lamtumirë Maestros së madh Ennio Morricone. U shua sot kompozitori i madh, i famshëm për muzikën e filmit “spaghetti western” të regjisorit Sergio Leone. Ndër shumë çmimet e fituara prej tij, një Oscar për karrierën në vitin 2007 dhe një Oscar në vitin 2016 për kolonën zanore më të mirë të filmit The Hateful Eight të Quentin Tarantino. Ka qenë edhe arranzhator i këngëve të famshme “Pinne fucile ed occhiali” dhe “Guarda come dondolo” të Edoardo Vianello, “Sapore di sale” të Gino Paoli e “Se telefonando” të Mina. Më 27 dhjetor 2017 është nderuar me titullin Cavaliere di Gran Croce dell’Ordine al merito della Repubblica Italiana.

Lamtumirë Maestro, muzika jote do të na shoqërojë përgjithmonë!

———

Addio al grande Maestro Ennio Morricone. Si è spento oggi il grande compositore, diventato celebre con le musiche del film “spaghetti western” del regista Sergio Leone. Tra i tanti premi all’attivo, vanta un Oscar alla carriera nel 2007 e un Oscar nel 2016 per la miglior colonna sonora del film The Hateful Eight di Quentin Tarantino. E’ stato anche arrangiatore delle famose canzoni “Pinne fucile ed occhiali” e “Guarda come dondolo” di Edoardo Vianello, “Sapore di sale” di Gino Paoli e “Se telefonando” di Mina. Il 27 dicembre 2017 ha ricevuto l’onorificenza di Cavaliere di Gran Croce dell’Ordine al merito della Repubblica Italiana.

Addio Maestro, la tua musica ci accompagnerà per sempre!/Ambasciata D’Italia a Tirana

Share: