Home Approccio Italo Albanese WEBINAR: KARUSELI I VERERAVE ITALIANE NË INSTITUTIN NERANXI 🍇🍷🇮🇹🇦🇱

WEBINAR: KARUSELI I VERERAVE ITALIANE NË INSTITUTIN NERANXI 🍇🍷🇮🇹🇦🇱

Webinar mbi historine dhe sekretet e veres cilesore Italiane ralizuar në disa prej rajoneve me te njohura në bërjen e veres italiane dhe te kombinimeve me te mira me pjatat tipike te kuzhines italiane.

Java e Kuzhinës Italiane në Shqiperi me partner zyrtar Ambasadën Italiane, sot në ambientet e Institutit Kulinar Neranxi organizuan seminarin e somelerisë me temë “Karuseli i Verërave Italiane” e cila u bë sigurisht së bashku me Shoqatën e Somelerisë Italiane në Shqipëri “AIS Club Albania”.

Prej gati 30 vitesh, Kompania Neranxi ka hedhur themelet e gastronomise dhe produkteve te ekselences italiane ne Shqiperi, dhe ky bashkepunim eshte arritur fale partnereve dhe furnitoreve italiane qe ne perfaqesojme prej 3 dekadash ne Shqiperi dhe Kosove.

Shqiperia, por edhe bota mbare, ka fatin e madh qe ekziston nje komb si ai Italian i cili e do aq shume kulinarine dhe i ka mesuar mbare botes se cfare arrin te beje ne kuzhine, nje mendje italiane e talentuar.

Roli i somelierit eshte shume i rendesishem qe klienti te mos humbase ne kete game kaq te gjere zgjedhjesh. Nuk ka kuptim te servirim pjata te shijshme, estetikisht te bukura dhe zgjedhjen e veres ta bejme pa u ndihmuar nga nje profesionist, ose te mos ta ofrojme fare. Kjo e dyta do te ishte fatale, sepse ka nje shprehje qe thote, -“nje ushqim pa vere, eshte si nje dite pa diell”.

Ky webinar, megjithese ne kushte te veshtira per shkak te kesaj pandemie boterore, ishte i suksesshem sepse mblodhi bashke, someliere me eksperience nga kantinat me te mira dhe me ne ze te Italise te cilet pershendeten seminarin dhe somelieret shqiptare prezent ne Institutin Kulinar Neranxi dhe folen live për historinë e kantinave më të njohura italiane.

Jemi te lumtur tju bejme me dije se sapo kjo pandemi te perfundoje do te kemi klasa Somelerie ne Institutin Kulinar Neranxi te organizuara nga docente italiane me eksperience nga AIS Club Albania me perfaqesues ne Shqiperi Vincenzo Vitale.

Ky aktivitet u hap me përshëndetjen e zv. Ambasadorit italian në Tiranë dr. Alberto Petrangeli dhe u mbyll nga shefi i zyrës komerciale të ambasadës italiane dr. Serafino Stajano.
Share: