Home KRYESORE Varhelyi: Kosova dhe Serbia të punojnë për marrëveshjen gjithëpërfshirëse

Varhelyi: Kosova dhe Serbia të punojnë për marrëveshjen gjithëpërfshirëse

Komisionari i Zgjerimit të BE-së Oliver Varhelyi, me rastin e 25-vjetorit të Marrëveshjes së Dejtonit, deklaroi se rajoni i Ballkanit Perëndimor ka bërë përparim, por mbetet shumë për të bërë në lidhje me reformat e brendshme, bashkëpunimin në rajon dhe forcimin e ekonomisë

Duke theksuar se bashkëpunimi rajonal dhe marrëdhëniet e fqinjësisë së mirë janë kyçe për përparimin drejt BE, Varhelyi shprehet se “për Serbinë dhe Kosovën, kjo do të thotë të punohet në një marrëveshje gjithëpërfshirëse mbi normalizimin e marrëdhënieve të ndërmjetësuara nga BE”.

Top Channel

Share: