Home Approccio Italo Albanese Kananda Dominic, DJ dhe modele me origjine Braziliane natyralizuar si Italiane eshte...

Kananda Dominic, DJ dhe modele me origjine Braziliane natyralizuar si Italiane eshte ne Shqiperi, stacioni i pare Whisky Bar Tirana

Kananda Dominic një vajzë shume e bukur, e mprehtë dhe e patrembur që qe tregon jetën e saj përmes muzikës tashme ka ardhur ne Shqiperi dhe ne e takuam në studion e saj të regjistrimit në Tiranë.

Si dhe ku filluat të zbuloni pasionin tuaj për muzikën?

Kam filluar karrierën time artistike në Brazil në Sao Paulo, ku në moshën 15 vjeç vura re se më pëlqente të luaja dhe të intonoja ritmet rreptësisht latine të funki-t brazilian me miqtë.

Unë në fakt e intensifikova pasionin tim për botën e DJ-ve kur nëna ime birësuese më dha një tastierë të vogël për kruarje vinili, këtu fillova të eksperimentoja me vegla muzikoe që kanë bërë historinë e muzikës botërore.

Çfarë ju ka sjelle në Shqipëri?

Kam ardhur parimisht për punë dhe, më 16 Janar 2021 do të jetë një mbrëmje e imja në lokalin Whisky Bar Tirana, një vend ekskluziv, mu në qendër të kryeqytetit dhe ne një pjesë domethenese te jetës së natës shqiptare.

Ritmi është një pjesë integrale e jetës dhe rrugës suaj të karrierës. Çfarë lloj muzike preferoni?

Unë e konsideroj veten një person shumë eklektik, gjithmonë më pëlqen të eksperimentoj me tinguj të ndryshëm dhe të gjej mënyrën e duhur për t’i përzier ato te gjitha së bashku.

A e konsideroni veten një person të vendosur?

Shumë, më pëlqen të ndjek jetën time dhe qëllimet profesionale me pasion dhe përkushtim, e konsideroj veten një grua të re, por me vendosmërinë e duhur për tu shfaqur.

Kananda Dominic DJ sot, çfarë mund të na thoni për personalitetin tuaj publik?

Epo më duhet të falënderoj menaxheren time Maria Chiara Petrone, falë saj unë jam rritur shumë si profesionalisht ashtu edhe nga pikepamja njerëzore dhe, po ndërtojme disa bashkëpunime të rëndësishme në botën e biznesit dhe spektaklit. Disa nga emrat qe jane pjese e projekteve tona jane: Magnolia dhe Mediaset në Itali, por tani nuk mund të zbuloj më shumë.

Më tregoni kur bëheni gati për mbrëmjen vmuzikore, a i përgatitni këngët sipas ngjarjes, nuk dëshironi të frymëzoheni nga kolegë DJ dhe nëse ata/o mund të ndikojnë pak në muzikën tuaj?

Unë jam frymëzuar nga DJ David Guetta, e vlerësoj miksimin që ai bën midis shtëpisë progresive, shtëpisë Electro, vallëzimit pop. Këtu, unë jam frymëzuar nga ai vetëm se, unë gjithashtu fus dhe bazoj muzikën time që është funki braziliane. Pra, një përzierje shpërthyese.

Mos mungoni…

Kananda Dominic classe 1996, Dj e modella brasiliana di nascita e italiana di adozione.

Bellissima, arguta e impavida una ragazza che racconta la sua vita attraverso la musica, la incontriamo nel suo studio di registrazione a Tirana.

Come e dove hai iniziato a scoprire la tua passione per la musica?

Ho Iniziato il mio percorso artistico in Brasile a San Paolo dove con gli amici mi divertivo all’età di 15 anni a suonare le percussioni e ad intonare ritmi propriamente latini del funki brasiliano.  Propriamente ho intensificato la mia passione per il mondo dei dj quando mia madre adottiva mi regalò una piccola consolle vynil scratching, qui iniziai a sperimentare manualmente i vinili che hanno fatto la storia della musica mondiale.

Che cosa ti porta in Albania?

Sono venuta per lavoro, il 16 gennaio 2021 infatti ci sarà una mia serata al Whisky bar di Tirana, un locale esclusivo, proprio nel centro della città e parte integrante della movida albanese.

Il ritmo è parte integrante del tuo percorso di vita e lavorativo, che genere di musica preferisci?

Mi considero una persona molto eclettica, mi piace sperimentare sempre suoni differenti e trovare il giusto modo per poterli fondere insieme.

Ti consideri una persona determinata? 

Molto, mi piace seguire con passione e devozione i miei obiettivi di vita e professionali, mi considero una donna giovane ma con la giusta grinta di emergere.

Kananda Dominic dj oggi, che cosa ci puoi dire del tuo personaggio pubblico?

Be’ devo ringraziare la mia manager Maria Chiara Petrone, grazie a lei sono cresciuta molto sia professionalmente che umanamente, sono in costruzione diverse collaborazioni importanti nel mondo dello show business, alcuni nomi: Magnolia e Mediaset in Italia ma non posso svelarvi di più ora.

Dimmi quando Ti prepari per la serata, prepari i brani a seconda dell’ evento, non ti viene voglia di ispirarti a dei colleghi dj e se possono un po influenza la tua musica?

Mi ispiro al dj David Guetta, apprezzo di lui il mix che fa tra progressive house, Electro house, dance pop. Ecco, io mi ispiro a lui solo che inserisco e fondo anche la mia musica ossia il funki brasiliano. Quindi un mix esplosivo.

Share: