Home KRYESORE Alarm mbi maskat kineze: Nuk mbrojnë! – Qeveria italiane jep urdhër për...

Alarm mbi maskat kineze: Nuk mbrojnë! – Qeveria italiane jep urdhër për tërheqjen e 250 milionë produkteve mbrojtëse

250 milionë maska ​​Ffp2 dhe Ffp3 do të duhet të mblidhen nga spitalet dhe objektet shëndetësore italiane. Një sasi e madhe, e barabartë me pothuajse gjysmën e atyre që importohen në Itali që nga fillimi i pandemisë (530 milion). Kjo është kërkesa që u dërgua nga Gdf e Gorizia tek Asl Italian, të cilit i përkasin strukturave të sistemit shëndetësor. Flamujt e Verdhë në fakt kanë vendosur të bllokojnë përdorimin e pajisjeve mbrojtëse që i përkasin 12 loteve, të cilat mbërritën nga Kina në Itali nga korriku i vitit 2020 deri më sot.

Gjithçka buron nga një ndjekje e organizuar në fund të Marsit nga zyra e prokurorit Gorizia kundër një liste me dymbëdhjetë lloje të produkteve të mbërritura nga Kina, për të cilat hetuesit kishin kërkuar “tërheqje të menjëhershme”. Alarmi u ngrit nga ASL e Gorizia, e cila kishte kërkuar informacion të mëtejshëm mbi cilësinë e produkteve.

Testet laboratorike të kryera në një mostër të rëndësishme kanë nxjerrë në pah joefektivitetin e filtrimit. Një fakt shqetësues, i cili bëri që hetuesit të kapnin menjëherë një sasi prej 60 milion pajisjesh Ffp2 dhe Ffp3 në depot e Komisionerit të Emergjencave Shëndetësore. “Këto maska ​​përbëjnë furnizimin e mbetur prej rreth 250 milion copë të trashëguara nga menaxhimi i mëparshëm i objektit të urgjencës,” shpjeguan financuesit. Prandaj hapi tjetër: e gjithë sasia e pjesëve duhet të mblidhet.

Në ditët në vijim, pra, ASL do të duhet të kontrollojë se çfarë mbetet nga të gjitha ato pajisje – të cilat tashmë mund të jenë përdorur gjerësisht – dhe të bllokojë përdorimin e tyre.

Hipoteza më e mundshme është se ato janë maska ​​të falsifikuara, me një certifikim të rremë Ce2163 (duke qenë se kjo është marka më e përdorur në Itali për pajisjet mbrojtëse personale). (ilsole24ore)

Share: