Home KRYESORE IWPG, Përkujtimi i 2-të vjetor i 26 Prillit “Dita Ndërkombëtare e Paqes...

IWPG, Përkujtimi i 2-të vjetor i 26 Prillit “Dita Ndërkombëtare e Paqes së Grave”

Komunikimi me gratë në të gjithë botën përmes një konference në internet për “Ditën Ndërkombëtare të Paqes së Grave”.

-IWPG, 3.8 miliardë gra bashkohen ne një përkujtimin te 2-të vjetor
per të ndërprere luftën dhe të realizojmë paqen.
-Situata e Mianmarit … Duke nxitur gratë në të gjithë botën të përqendrohen dhe të marrin pjesë në lëvizjen e paqes.
-Rreth 1000 anëtarë nga 45 vende morën pjesë në ceremoninë online

Grupi Ndërkombëtar i Paqes për Gratë (IWPG, Kryetarja Hyun Sook Yoon) organizoi Përkujtimin e 2-të Vjetor të “Ditës Ndërkombëtare të Paqes së Grave” në internet nën temën “3.8 miliardë gra si një për ndërprerjen e luftës dhe realizimin e paqes”.

Dita Ndërkombëtare e Paqes së Gruas festohet më 26 Prill 2019 me vizionin e “Ndërprerjes së Luftës dhe Realizimit të Paqes” për të mbrojtur jetën e çmuar nga lufta në solidaritet me 3.8 miliardë gra në të gjithë botën dhe për të kaluar paqen në brezat e ardhshëm me zemra nëne. Ajo u shpall zyrtarisht nga Grupi Ndërkombëtar i Paqes për Gratë, një OJQ në statusin konsultativ me Këshillin Ekonomik dhe Social të OKB (UN ECOSOC).

Pasditen e datës 26 (KST), ngjarja e 2-të përkujtimore u mbajt në Korenë e Jugut gjatë së cilës pati një thirrje për mbështetjen e DPCW, e cila është përgjigjja për arritjen e paqes, për krerët e shteteve të secilit vend. Kishte gjithashtu një kohë te caktuar për të nxitur interesimin dhe pjesëmarrjen e grave në të gjithë botën për të marrë pjesë në aktivitete paqësore në mënyrë që kriza aktuale në Mianmar të zgjidhet në mënyrë paqësore.

Ngjarja përkujtimore në internet përfshiu një video uruese nga Kryetari Man Hee Lee i HWPL dhe nga Gjykatësi Louis Otis, një Zëvendës Gjykatës i Organizatës Evropiane për Shfrytëzimin e Satelitëve Meteorologjikë (EUMETSAT). Pati gjithashtu leximin e një letre paqeje me shkrim nga Reverend Dorothea Gopie, Kryetare e Chaplaincy Provinciale të Kepit Perëndimor, nga Republika e Afrikës së Jugut, e ndjekur nga një video e aktiviteteve që promovojnë DPCW dhe një performancë urimi. Rreth 1,000 anëtarë në Kore dhe ndërkombëtarisht morën pjesë në ngjarje.

Në fjalën e saj përkujtimore, Kryetarja Hyun Sook Yoon tha, “Dy vjet më parë sot, mijëra gra nga e gjithë bota u mblodhën së bashku në Sallën e Pavarësisë për të festuar shpalljen e” Ditës Ndërkombëtare të Paqes së Grave “dhe ne tani po festojmë të 2 vjetorin.

Ka zëra trishtimi dhe shqetësimi nga qytetarët në të gjithë botën në lidhje me gjakderdhjen aktuale në Mianmar. Gjatë kësaj, IWPG lëshoi ​​një deklaratë ku bënte thirrje për një zgjidhje paqësore. ”

Kryetarja Yoon sugjeroi që “ligji aktual ndërkombëtar është i vështirë për të sanksionuar në mënyrë efektive luftën, kështu që për të zgjidhur këtë problem, 10 nenet dhe 38 klauzolat e DPCW janë të nevojshme për të realizuar paqen në botë”. Dhe shtoi, “shtë një përgjigje novatore për paqen që kompenson boshllëqet e mundshme të së drejtës aktuale ndërkombëtare.”

Kryetari Man Hee Lee tha gjatë videos uruese se, “ne jemi një familje e botës. Le të bashkohemi dhe të përmbushim një botë të lirisë, paqes dhe dashurisë. ” Dhe përfundoi fjalimin urues me, “HWPL dëshiron zhvillimin dhe lavdinë e jashtëzakonshme të IWPG.”

Gjykatësi Louis Otis nga Kanada tha, “Misioni i IWPG është të krijojë një botë ku 3.8 miliardë gra në të gjithë botën do të bashkohen për të realizuar barazinë gjinore, për të kapur luftën dhe për të arritur paqen në botë.”

Ajo gjithashtu shtoi, “IWPG po kryen aktivitete, fushata dhe ngjarje bashkëpunimi në të gjithë botën në mënyrë që të zhvillojë bashkëpunimin dhe bashkëpunimin. IWPG po mbështet dhe kërkon që deklarata e paqes të bëhet një instrument ligjërisht i detyrueshëm dhe po promovon që ajo të vendoset si një ligj ndërkombëtar. Qëllimi përfundimtar i IWPG është të ofrojë arsim për paqen për gratë dhe të shndërrojë kulturën e diskriminimit, dhunës, konfliktit në një kulturë paqeje. “

IWPG, me seli në Kore, ka 100 degë në 130 vendet e botës. Ngjarja përkujtimore “Dita Ndërkombëtare e Paqes së Grave” do të mbahet çdo vit për të nxitur mbështetjen e 10 neneve dhe 38 klauzolave ​​të “DPCW”. IWPG deklaroi se “Letrat e shkruara me dorë të Paqes” dërguar krerëve të shteteve dhe aktivitetet për “Përhapjen e një kulture të paqes” do të vazhdojnë të zgjerohen.

Share: