Home Approccio Italo Albanese Zecchino d’Oro a Valona…

Zecchino d’Oro a Valona…

🇦🇱 Ka nisur sot bashkĂ«punimi midis Antoniano Zecchino d’Oro, ZyrĂ«s sĂ« Shkollave tĂ« AmbasadĂ«s, DAR VlorĂ«, ShkollĂ«s Prendushi nĂ« DurrĂ«s dhe ShkollĂ«s Italiane nĂ« TiranĂ«. 💪🏻
🎵 Rreth 3.000 fëmijë do të këndojnë këngët mit që kanë shoqëruar disa breza nga viti 1959 deri më sot.

Jo vetĂ«m muzikĂ« dhe fjalĂ«, por edhe vlera solidariteti, miqĂ«sie, gjithĂ«pĂ«rfshirje 🤝 ngulitin aspektet artistike qĂ« Zecchino d’Oro ka zhvilluar dhe ka pĂ«rcjellĂ« nĂ« Rai 1 dhe nĂ« kanalin e dedikuar Youtube, ku shumĂ« kĂ«ngĂ« kult janĂ« shndĂ«rruar edhe nĂ« filma vizatimorĂ«.

🇮🇹 Si é avviata oggi la collaborazione fra l’Antoniano Zecchino d’Oro, l’Ufficio Scuole dell’Ambasciata, il Dar di Valona, la Scuola Prendushi di Durres e a Scuola Italiana a Tirana. 💪🏻
🎵 Circa 3.000 bambini canteranno le mitiche canzoni che hanno accompagnato varie generazioni dal 1959 a oggi.

Non solo musica e parole ma anche valori di solidarietà, amicizia, inclusivitá 🤝 improntano gli aspetti artistici che lo Zecchino d’Oro ha elaborato e trasmesso su Rai 1 e sul canale Youtube dedicato, dove molte canzoni cult sono anche trasformate in cartoni animati./Ambasciata d´Italia a Tirana

Share: