Home KRYESORE Më shumë vdekje se lindje/ Shqipëria po zvogëlohet dhe po plaket, “duhet...

Më shumë vdekje se lindje/ Shqipëria po zvogëlohet dhe po plaket, “duhet ndërhyrja urgjente”

Në Shqipëri popullsia nuk po tkurret vetëm prej emigracionit, por edhe për shkak të lindjeve të ulëta nga nënat. 

Duket se ky trend që ka filluar që nga viti 2011 me rënie të dukshme, po arrin nivele alarmante në vitet e fundit ku nga tetori i 2020-ës, me shume shqiptare vdesin se sa linden dhe popullsia jo vetëm por zvogëlohet por edhe po plaket.

Shifrat e fundit të INSTAT tregojnë se tremujori i parë 2021-it solli rënie të lindjeve me rreth 5%, dhe rritjen e vdekjeve me rreth 55%.

Sociologu Zyhdi Dervishi shprehet se ka ardhur momenti për ta trajtuar problemin me çdo kapacitet.

Sipas, profesorit ka mjaft shkaqe për lindjet e ulëta, por edhe shumë masa që mud të merre për fenomenin.

Top Channel

Share: