Home KRYESORE Fisnik lind, nuk bëhesh! Nga Nebil Çika

Fisnik lind, nuk bëhesh! Nga Nebil Çika

Berisha me aktin e padenjë që beri në Kuvend nuk kishte qëllim Ramën, por Alibeajn.

Ai mund të priste radhën dhe ti përgjigjej Ramës por zgjodhi shtynte me duar Alibeajn nga Foltorja një veprim ordiner i pa justifikuar nga asgjë .

Kjo sjellje harbute e Berishës ishte vazhdimësi e sulmit me fyerje e shpifje që ai bëri ndaj Alibeajn në mbledhjen e Grupit Parlamentar të PD por edhe më herët .

Alibeja dëshmoi genin e tij fisnik dhe nuk ju përgjigj me të njëjtën sjellje gjë e përforcoi edhe më shumë më fjalën e tij në Kuvend pas incidentit me Berishën.

Ai u tha kundërshtarëve politikë se nuk e kishte edukatë familjare ti’u jepte kënaqësinë duke ju përgjigjur me të njëjtën monedhë Berishës dhe që nuk kishte nevojë për mbrojtjen e tyre .

Ai iu pësëriti qëndrimin se ishin ata dhe qeveria e tyre kundërshtari i vetëm i tij dhe demokratëve .

Përpjekjet e Ramës vartësve të tij për të shfrytëzuar atë që Berisha po bën në PD, për interesa të tyre, është një praktikë e njohur komuniste .

Në burgjet e diktaturës ishte praktikë që sigurimsat, hetuesit, prokurorët etj që i dënonin në luftën brenda llojit , i fusnin në të njëjtat qeli me ata që ata kishin dënuar kur ishin funksionarë të diktaturës me shpresë se ata mund ti vrisnin apo ti dhunonin .

Të burgosurit politikë antikomunistë asnjëherë nuk ranë pre e këtyre provokimeve e skenarëve të sigurimit .

Askush prej tyre nuk ndërmori asnjë akt dhune ndaj xhelatve të tyre megjithëse i përçminin e nuk shoqëroheshin me ta .

Këtë sjellje të tyre më kujtoi sot me qëndrimin tij Enkelejd Alibeaj ,në fakt nuk pritej teëdodhte ndryshe se ai është pinjoll gjenetik e vazhdimësi politike e atyre fisnikëve në burgjet komuniste .

Ai bëri sot diferencën me Berishën duke dëshmuar edhe një herë se fisnik lind, nuk bëhesh !

Të vetmen gjë që njeriu nuk e shmang dot në jetë është origjina – ka thënë Bismarku.
n.ç