Home Ja Pse Shqiperia nuk behet si Zvicera Dhermiu dhe Ilias, pa uje qe dje ne dreke, revolte nga komuniteti,...

Dhermiu dhe Ilias, pa uje qe dje ne dreke, revolte nga komuniteti, por Gjikuria shperthen dhe mbrohet ne emer te Rames

Marrë nga faqja në Facebook e Komunitetit të Himarës

Dje rreth ores 12.00, punonjesit e Gjikurise bllokuan rrubinetin e fshatit Ilias dhe nje pjese te madhe te Dhermiut, per shkak se 500 vila dhe 20 hotele te oligarkeve, duhej te kishin uje te lanin oboret, verandat te ujisnin lulet dhe te thanin rruget e mbushura nga pluhuri i punimeve.

Firma Gjikuria na mbylli rubinetin dhe pas shume debateve me banoret dhe punonjesit e Bashkise Himare, vendosi veton, duke kryer veprimin, mbyll rrubinetin per komunitetin, “Ketu jam une, kam qeverine dhe gjithshka, prandaj qepeni gojen.”

Por, vemendje. Jemi ne kulmin e nxehtesise dhe sezonit veror i cili sapo ka filluar, 80% te ujit te Dhermiut dhe Palases, eshte grabitur nga oligarket, nje tjeter masaker dhe grabitje e pasurive te Himares, nga oligarket dhe Mafia, e cila eshte shtruar si ne shtepine e tyre ne kete zone, tani ka ngelur vetem ajri, pasi tokat jane grabitur nga shqiptare myslymane dhe katolike.

Nderkaq, ne emer te Lirive dhe te Drejtave te Njeriu, te te drejtes se komunitertit per te kontrolluar pasurite e tyre, ju kujtojme se nje perseritje e tille, mund te shpertheje ne revolte dhe bllokim te sezonit turistik, perderisa, toka, uji pasurite e Himares, po grabiten dhe menazhohen nga persona te ardhur te cilet nuk mund te bejne ligjin ne hapesiren tone qe quhet Himare. Cdo perkeqesim te situates, do kete pasoja te paparashikueshme, perfshi autoritetet shteterore, qe u japin cdo akses pushtuesve te pronave himariote.

Per vemendje te autoriteteve, cdo incident apo veprime tendencioze ne te gjitha format e presionit, ndaj Komunitetit autokton, do te mare nje tjeter dimension nderkombetar, per te cilen nuk e deshirojme te ndodhe, pavaresisht prezencen e policise ne cdo rruge, e cila nuk eshte mirepritur nga banoret Himariote, pasi demton imazhin e Himares dhe vete turistet.

Per Bashkine, inspektoret e Bashkise pergjegjes per Ujin, reaguan me force ndaj veprimeve te Firmes Gjikuria, duke e paralajmeruar per cdo nderhyrje ne rrjet, do te kete pasoja Ligjore.

Share: