Home KRYESORE Kosoven mund te “mbyt” Bruxeli dhe Vashingtoni, por neofashizmi serbo-rus nuk ndalet...

Kosoven mund te “mbyt” Bruxeli dhe Vashingtoni, por neofashizmi serbo-rus nuk ndalet ne Kosove, pa e futur ne lufte tere regjionin

Nga Muhamet Kelmendi

Pas zgjedhjeve ne kater komunat ne veri te Kosoves eshte pritur qe sipas rrezulltatit te dali pushteti lokal dhe te vendoset ai ne kater komunat ne veri.
Pikerisht, sot, me vendosjen e pushtetit, organet demokratike dhe logjore te Kosoves u sulmuan me arme dhe me mjete te ndryshme shperthyese.
Kudo ne bote, kur ka gjendje te tille, perkrahet shteti.
Po ne Kosove jo.

Faktori mderkombetar e morri ne thumb Kosove.
Po, nese shqiptaret ne Luginen e Presheves do te protestonin dhe te perdornin arme, dihet si do te reagonte Serbia, por valle si do te reagonte faktori nderkombetar?

Me heshtje. Kete e dime nga e kaluara.
Ceshtja ka fakte dokumetuese mjafte.
Dhe, perkunder kesaj ,nga Vashingtoni dhe Bruxelii, si dhe qendrat tjera, nunk perkrahen organet legjitime te Republikes.

U sulmuan me arme dhe u vrane pjesetar te organet e shteti te Kosoves. As edhe nje akuze nuk u be ndaj krimineleve serb dhe shtetit serb.
Nuk mbrohet paqeja dhe demokracia, liria dhe barazia duke toleruar ne vazhdimesi Beogradin ne veprime kriminale.

Cdo dite kemi veprime kercenuese dhe aksione kriminale ndaj Republikes.
Cdo dite kercenon Beogradi me agresion ushtarak Kosoven.
Pse heshte ketu Bruxeli?
Pse heshte Vashingtoni?
Ku eshte barazia!

Sa here ne 20 vitet e fundit u kritikua Serbia nga Bruxeli dhe nga qendrat nderkombetare?
Sa here u kritikuan bandat cetnike serbe ne veri?
Po cfare mendimi shprehi faktori nderkombetar per sulmet dhe veprimet kriminale serbe para komunave!
Po pse po lejohet nga KFOR vendosja e barikdave?

Cdo gje e ka nje kufi.
Zgjedhjet jane mbajtur.
Ka dalur nje rrezulltat qe duhet respektuar.
Pushteti lokal duhet te funksionoje.
Pse nuk ka probleme ne komunat tjera me shumice serbe ne Kosove?
Mos ne kater komunat ne veri ka jo barazi!
Jo.

Por, kjo del per faktin, se veriun done qe Serbia me e ndare dhe copetuat Kosoven ose me krijuar shtet serb ne miniature brenda Republikes..
Ketej vijne kundershtimet e ashpera dhe kriminale ne veri.

Duket se nga Moska, nepermjet kriminelit Dacic, Vulin dhe Dodik, qe tash gjinden ne Moske, iu ka derguar porisia kryekriminelit Vucic, per te vepruar ushtarakusht. Dhe, ketu ka zgjedhur Rusia veriun e Kosoves, si vend nevragjike, per te vepruar me mjete shkaterrimtare, per te hapur

FRONT TE RI TE LUFTES NE EVROPE, NE BALLKAN.

Ky eshte pikesynili i neoimperislisteve ruso-serb.
Kete detyre e morri Dacic, Dodik e Vulin ne Moske.
Ketej shkon levizja e ushtrise serbe drejte kufirit me Kosove.

Ketej jane veprimet kriminale te bandave serbe ne veri te Kosoves. Kete e dine ne Bruxel, ne Vashington dhe ne qendra tjera. Prandaj, ejani o “burra” te kritikojme Kosoven, sepse eshte e dobet.

Mos e prekni Serbine se hap lufte te re ne Evrope.
Valle kaqe te marre mendojne jashte se jane shqiptaret!
Jo.

Nuk flase ketu per z. Rama, qe fare nuk eshte bashke me realitetin, qe aktualusht eshte ne Kosove.
Z.Rama ka humbur kontrollin psikologjik!

Nuk flase ketu per ndonje sllavogrek si Milo qe ortidokesine greke mbi shqiptaret e ka ne gjak.
Nuk flase as milot tjere.
Flase per kombin shqiptar.
Po cka duhet bere Kosova?
Dy rruge jane;

1.Ruajtja e teresise territoriale te Republikes, sipas nenit 3 te Kushtetutes se Kosoves ose Lejimin e Serbise per te ndar kete territor nga Kosova dhe per t’u aneksuar nga Serbise.

Rruge tjera nuk ka..

Kosova zgjodhi rrugen e ruajtjes se teresise territoriale te shtetit dhe te demokracise plurale.

Nuk lejohet gjendia kaotike dhe luftenxirese ne veri.
Nuk shkohet me tej me kete gjendje kriminale ne veri.
Pa e ndalur Serbine nuk ka paqe.
Asnje shtet nuk do te toleronte nje gjendie jo shteterore ne territorin e vete.

Bruxeli dhe Vashingtoni mund te ndalin gjendjen e tille.
Ajo nuk ndalet ne Prishtine, po ne Beograd, aty ku e ka qerdhen neofashizmi luftenxites serbo-rus.
Vashingtoni dhe Bruxeli mund te mbytin, tamam, te mbytin Kosoven. Por, neofashizmi serbo-ruse nuk ndalet me ate.

Pas Kosoves e ka radhen Bosnia dhe Hercegovina. Do te vije pastaj Mali i Zi dhe Maqedonia e Veriut,qe te hapet perspektiva per te dalur ne Adriatike.
Lugina e Presheves do te zhduket.
Ne Beograd, pra, eshte qelesi i ceshtjes.