Home Gjeo-Ekonomia Biden me rregulla të reja për pajisjen me shtetësi në SHBA: Lehtësohet...

Biden me rregulla të reja për pajisjen me shtetësi në SHBA: Lehtësohet rruga për 500 mijë emigrantë të martuar me amerikanë

Presidenti Joe Biden ka njoftuar një politikë të re që do të mbronte mijëra bashkëshortë pa dokumente të qytetarëve amerikanë nga dëbimi.

Çështja e emigracionit ka dëshmuar një dhimbje koke të vitit zgjedhor për zotin Biden, i cili kohët e fundit lëshoi ​​një veprim gjithëpërfshirës ekzekutiv për të frenuar mbërritjet rekord të emigrantëve në kufirin SHBA-Meksikë.

Politika e re do të zbatohet për ata që kanë qenë në vend për të paktën 10 vjet dhe do t’i lejojë ata të punojnë në SHBA ligjërisht. Shtëpia e Bardhë beson se më shumë se 500,000 bashkëshortë do të përfitojnë.

Duke folur në një ngjarje në Shtëpinë e Bardhë të martën, Biden tha se masa do të ndihmonte sistemin e emigracionit në SHBA të bëhet më pak “i padrejtë” dhe “i padrejtë” për të mirën e emigrantëve, çifteve të martuara – dhe të gjithë amerikanëve.

Sondazhet tregojnë se çështja është një shqetësim kryesor për shumë votues përpara zgjedhjeve presidenciale në nëntor.

Shtëpia e Bardhë beson gjithashtu se politika e re e bashkëshortëve do të përfitojë 50,000 të rinj nën 21 vjeç, prindi i të cilëve është i martuar me një shtetas amerikan.

Ai shënon programin më të rëndësishëm të ndihmës për migrantët pa dokumente tashmë në SHBA që kur administrata e Obamës shpalli Veprimin e Shtyrë për Ardhjet e Fëmijërisë, ose Daca, në 2012.

“Veprimi që unë po shpall sot do të hyjë në fuqi më vonë këtë verë. Hapat që po ndërmarr sot mbështeten në masë të madhe nga populli amerikan, pavarësisht nga ajo që thotë ekipi tjetër”, tha zoti Biden në Shtëpinë e Bardhë.

Top Channel

Share: