Home KRYESORE INSPEKTORI I LARTË I DREJTËSISË VIZITË ZYRTARE TEK HOMOLOGU FRANCEZ

INSPEKTORI I LARTË I DREJTËSISË VIZITË ZYRTARE TEK HOMOLOGU FRANCEZ

Në takimin me gjyqtaren Valérie Delnaud, që drejton kabinetin e Ministrit të Drejtësisë, u fol për sfidat e ngjashme të sistemit të drejtësisë në Francë dhe Shqipëri, si dhe eksperiencën franceze, që fokusohet tek procesi para-disiplinor, pra parandalimi, para sanksionimit disiplinor të magjistratëve.

Në funksion të kësaj qasje, Ministria franceze e Drejtësisë ka ngritur Kolegjin e Deontologjisë, që përbëhet nga personalitete jo vetëm të drejtësisë, nën drejtimin e një veterani të sistemit, magjistrati François Feltz, ish drejtues i Inspektoratit francez të drejtësisë, me të cilin z.Metani u ndal në cështje të etikës e deontologjisë së magjistratëve.

Cështje të deontologjisë së magjistratëve por edhe shkëmbimi i eksperiencave profesionale ishin në qendër të takimit që Inspektori i Lartë i Drejtësisë pati me drejtoren e Shkollës franceze të magjistraturës znj.Nathalie Roret. Drejtorja Roret e njohu z.Metani me projektin e afërm të bashkëpunimit me Shkollën shqiptare të Magjistraturës.

Share: