Home KRYESORE FALEMINDERIT QË NA BËRE GRA, O ZOT! UNË DHE JU GRA

FALEMINDERIT QË NA BËRE GRA, O ZOT! UNË DHE JU GRA

Nga Rita Petro

Kemi një gjë katërcipërisht të përbashkët
VAGINËN, dhuratën hirëplotë që na e fali Zoti;
Edhe kur na e pështyjnë, njollosin e përbaltin

Kemi një gjë të përbashkët
VULLNETIN për ta pastruar e lyer me kremra e vajra erëmira;
Edhe kur duan të na e rrëmbejnë e të na e përdhosin me forcë

Kemi një gjë të përbashkët
GUXIMIN për ta mbrojtur edhe me jetën tonë;
Edhe nëse e humbim për një çast për shkak të pafuqisë femërore

Kemi një gjë të përbashkët
AFTËSINË për ta rigjeneruar e shenjtëruar sërish në brendësinë tonë;
Edhe kur e ndiejmë pushtetin e bukur mashkullor

Kemi një gjë të përbashkët
KËNAQËSINË për ta mirëhapur e mirëpritur në thellësi të saj;
Edhe kur na thërret instinkti amësor

Kemi një gjë të përbashkët
INTUITËN për ta lëshuar vezën farëpritëse gati për fekondim;
Edhe kur ndiejmë në brendësi pulsimin dhe goditjet e këmbkave nën bark

Kemi një gjë të përbashkët
GËZIMIN e çmendur që këlthet prej së brendshmi:
FALEMINDERIT QË NA BËRE NËNA O ZOT!

Share: