Home KRYESORE Reforma e Rames ne Arsim dhe Shkence, si “cova nje leter mu...

Reforma e Rames ne Arsim dhe Shkence, si “cova nje leter mu ne poste, tu shku rruges m’humbi”

Nga Mirela Bogdani

Kryeministri u shpreh i indinjuar per shkencen shqiptare ne nje takim te Alb Shkences te disa diteve me pare…shifting the blame on others:

“Akademia e Shkencave duhet te mbaje regjistra per shkencetaret shqiptare neper bote”…what a joke…a thu se problemi kishte ngel te regjistrat!

Nderkohe qe ketu, pra ne kete vend, koncepti ne dac teorik, ne dac i aplikuar i asaj qe quhet shkence ka kohe qe ka marre rrokullimen…te pakten qe prej 15 vjetesh… Por keto i dhane “colpon finale”, duke fillu qe me heqjen e komponentit “shkence” nga Ministria e Arsimit dhe Shkences!

Me tej, duke vazhdu me reformen me farse, ate te Arsimit te Larte qe u be me autoret e shkaterrimit te arsimit, me trajtimin dhe anti-vleresimin qe ju bejne shkencetareve te vertete, e duke perfundu me reformen e Akademise se Shkencave, e cila most likely do perfundoje si-motra e saj “cova nje leter mu ne poste, tu shku rruges m’humbi”!

Ah dhe nje sugjerim per koleget e mi te Alb-Shkences: mos u servilosni si lypsare duke kerku pare e fonde nga qeverite e rradhes (e duke vene kryeministrat e djeshem e te sotem neper presidiume te takimeve shkencore)…

Por, vazhdoni te sukseshem shkencen dhe karjerat neper bote e bejini yzmet punerave andej nga jeni…se po guxuat te ktheheni “per dhenie kontributi” medemek ne memedhe, do ju lene rrugeve pa pune, megjithe ato diplomat e mira qe keni marre apo experiencat e fituara!

Keshille nga nje prej “200 petritave te Alb-Shkences” dhe qe e ka pesu vete ate “fat brilant” duke u kthy ne kete vend, ku shkencen dhe shkencetaret i kane cu ne grope te hales!

Share: