Home KRYESORE Europol: 2 miliardë të dhëna online u vodhën në 1 vit

Europol: 2 miliardë të dhëna online u vodhën në 1 vit

Në 12 muajt e fundit Europa është bërë shënjestër e një vale masive sulmesh kibernetike, me më shumë se 2 miliard të dhëna online të vjedhura nga hakerat kompjuterikë.

Lajmi vjen nga Interpol, që në një raport vjetor të krimit kibernetik, konstaton një rritje të alarmante prej 750% të sistemeve piraterike dhe viruseve që kanë goditur pajisjet elektronike të qytetarëve europianë, duke përhapur më pas informacionet e vjedhura në rrjet.

Share: