Home KRYESORE Gjuha shqipe në Maqedoni, më 5 shtator para Komisionit

Gjuha shqipe në Maqedoni, më 5 shtator para Komisionit

Gjuha shqipe do të bëhet zyrtare në Maqedoni. Artan Grubi deputet i BDI njëkohësisht edhe kryetar i Komisionit për Çështjet Europiane në Kuvendin e Maqedonisë nëpërmjet një dokumenti njofton se seanca do të mbahet në 5 shtator dhe në rendin e ditës do të jetë një pik e vetme: “Porpozim Ligji per përdorimin e gjuhëve”.

Po ashtu Grubi thotë për opinion.al se me shumë gjasa pas trajtimit në Komision ky vendim do të dal për miratim 3 ditë më vonë në seancen Plenare të Kuvendit pra në daten 8 shtator.

/Opinion.al

Share: