Home Gjeo-Ekonomia Ekonomia e 6-të e botës do të ketë zhvillim tejet të madh...

Ekonomia e 6-të e botës do të ketë zhvillim tejet të madh për 2018-n

Ekonomia indiane do të ketë një rritje ciklike me një normë prej 7.55 për vitin 2018. Shteti i madh aziatik renditet pas Kinës për sa i përket numrit të popullsisë, por ia kalon vendit komunist për normën e rritjes ekonomike.

PBB-ja e vendit zbriti në tremujorin e dytë të vitit 2017 në 5.7 për qind nga viti në vit, duke u rritur në 6.3 për qind në tremujorin e tretë.

Raporti thekson se autoritetet indiane kanë vazhduar të ndërmarrin reforma të nevojshme strukturore së bashku me politikat e kujdesshme makro, gjë që çoi në rikuperimin gradual të ekonomisë së gjashtë më të madhe në botë.

Në të njëjtën kohë, raporti thotë se përfitimet e prekshme të këtyre reformave janë vështirë të përcaktohen, por ato patjetër do të kenë një ndikim pozitiv dhe do të nxisin zhvillimin.

Çmimet e larta të naftës së papërpunuar dhe rezultatet e zgjedhjeve shtetërore janë rreziqet kryesore, sipas forumit japonez “Nomura” që studion ekonomitë e Azisë.

Rritja e fortë do të mbështetet nga efektet pozitive të rikapitalizimit të bankës, një program pozitiv demonetizimi dhe një impuls pozitiv fiskal me ndërprerjet e furnizimit të mallrave dhe shërbimeve të orientuara nga tatimi (GST).

Analistët e Nomura presin që ndërmarrjet e vogla dhe të mesme të rrisin prodhimin, duke rritur eksportet.

“Ne presim që sektorët me para të gatshme të tilla si prodhimi, ndërtimi, pasuria e patundshme, tregtia, transporti, hotelet dhe komunikimet të përfitojnë më së shumti“, shtoi brokerimi./gazetaDita

Share: