Home KRYESORE Rërë … nga Fabio Pusterla

Rërë … nga Fabio Pusterla

Përktheu Elona Caslli

 

Ndoshta ti nuk e di,
por shpesh zgjohem natën.
Qëndroj gjatë shtrirë në errësirë
dhe dëgjoj gjumin tënd,
si një qen buzë lumit të qetë
ku ngrihen hije, reflekse
dhe flutura të heshtura.
Natën flisje në gjumë
dhe ankoheshe për një mur shumë të lartë.
Muri ishte shumë i lartë
dhe nuk mund të hidheshe
për të parë detin e largët dhe rrëzëllitës,
që vetëm sytë e tu e kapnin.
Me shaka të përshpërita në vesh
që muri nuk ishte shumë i lartë.
dhe mund ta kapërcenim.
Ti më pyete nëse poshtë murit
kishte rërë apo shkëmbinj të zinj.
Rërë, u përgjigja unë.
Dhe ndoshta në ëndrrën tënde
ne, u hodhëm nga muri.

Share: