Home KRYESORE Mars i shqetësuar… Nga Hana Berisha

Mars i shqetësuar… Nga Hana Berisha

Përhumbur në aferat e Marsit të shqetësuar ku si mallkim përsëritet ngjarja.

Gjithçka e dendur dhe e ngarkuar pa asnjë shkreptimë nga larg shikimet vjedhurazi e të varura sikur retë e errësuara buzë vërshimit.

Të tillë dukemi pa asnjë fëshfërimë, unë dhe marsi.

Të furishëm në mendje dhe i gënjejmë ëndrrat mjaft të djallëzuar që të dy, si rrëke shiu poshtë syve duket marsi i vërshuar dhe i mjeruar i tëri.

Si hiri i zanave tashmë shëndris dhe i rezistoj bukur shëmtis së tij.

Në fundin e kësaj zhurme që mban dashuria, prapa pritjes nuk qëndroj stoike më.

E gjithë ëndrra për të u dorëzuar me kohën,tanimë aty s’ka dashuri.

Edhe këto ditë e netë që mbeten le ta përfundojnë këtë dreq muaji dhe ne më s’jemi si dikur.

Urrejtja ime,kulti satirik.

Si portret varri,më ngjason ai.

Jetësia qiellore e zhvillon fundin tonë,historia përfundoi rëndë.

Ti që bëre paktë me djallin,ëndrrat i venite krejtësisht.
Brenda kufijve që i caktoi fati, dashuria jonë u realizua si kryevepra e artit të zi.

Tradhëtar i betimit ishte Marsi,këtë e di.
Britma ime e mallkimit për të,ferri i tij në përjetësi.

Hana Berisha

Share: