Home KRYESORE Dashuria e sirenave…. Nga Jaques Mayol

Dashuria e sirenave…. Nga Jaques Mayol

Përktheu: Elona Caslli

A e di çfarë duhet të bësh për të jetuar në botën e sirenave?
Duhet të zbresësh në fund të detit, shumë thellë, aq thellë sa bluja të mos ekzistojë.
Duhet të shkosh atje, ku qielli është veçse një kujtim.
Dhe kur të jesh atje, në heshtje duhet të ndalesh
dhe nëse vendos të vdesësh për sirenat
dhe të qëndrosh me to në përjetësi
atëherë sirenat vijnë pranë teje
për të gjykuar dashurinë që mund t’u falësh.
Nëse dashuria jote është e e pastër dhe e sinqertë,
do të jetosh mes tyre në përjetësi.

 

Share: