Home KRYESORE 7 kandidatët për në Gjykatën Kushtetuese, mes tyre ish-kryeprokurori!

7 kandidatët për në Gjykatën Kushtetuese, mes tyre ish-kryeprokurori!

Shtatë juristë kanë vendosur kandidaturën për gjyqtar në Gjykatën Kushtetuese. Lista është shpallur sot në faqen zyrtare të Kuvendit të Shqipërisë. Vakancat në Kushtetuese u krijuan pasi shumë gjyqtarë dolën nga sistemi për shkak të vetingut. Ndër kandidatët është dhe Theodhori Sollaku, ish-kryeprokuror, që së fundmi punon si avokat.

Njoftimi i kuvendit

Pas shpalljes nga Kuvendi i Shqipërisë, në datën 25.7.2018, të hapjes së procedurave të aplikimit për vendin vakant për gjyqtarin e Gjykatës Kushtetuese, që do të zgjidhet nga Kuvendi, kanë paraqitur aplikimet kandidatët e mëposhtëm:

1. znj. Elsa Toska

2. znj. Fiona Papajorgji

3. z. Ilir Panda

4. z. Sinan Tafaj

5. z. Theodhori Sollaku

6. znj. Valbona Bala

7. z. Vasil Bendol

Share: