Home KRYESORE Sugjerimet e Shijes: Turmeriku shëron stomakun

Sugjerimet e Shijes: Turmeriku shëron stomakun

Kjo recetë është më e efektshme se përdorimi i ilaçeve, është arma më e mirë për luftimin e irritimit të stomakut. Është e shkëlqyer si një shtresë mbrojtëse e traktit të zorrëve. Konsumimi i këtij lëngu do t’ju japë një metodë karakteristike për të lehtësua trupin në mënyrë të shijshme: i pasur me kasjus dhe i aromatizuar me shije rigjeneruese.

Zakonisht i drejtohemi medikamenteve farmaceutike, për shëmbull kur kemi dhimbje koke i drejtohemi ibuprofenit, ky është një ilaç i përkohshëm, është zgjidhja që shoqëron simptomat dhe përdorimi për një kohë të gjatë ndoshta mund të shfaqë probleme në shëndet.

Megjithatë, jo të gjithë llojet e irritimeve janë të dëmshëm. Irritimi intensiv është reagimi mbrojtës dhe i kufizuar i trupit nga ndotjet ose dëmtimi. Kur rrezoheni nga biçikleta ose kur ndjeni organet tuaja të fryra ndërsa luftoni me të ftohtin, përkeqësimi që përjetoni synon të përmirësojë trupin tuaj dhe të rigjenerojë kapacitetin e indeve. Në qoftë se përkeqësimi ngulmon për shkak të një përgjigje të sistemit imunitar, ndjeshmërisë ose kompleksiteteve të tjera të mirëqënies, merr formën e një irritimi kronik i cili mund të sjell probleme për një kohë të gjatë.

Disa erëza të ndryshme Ayurvedike Indiane mund të ndihmojnë për të ulur përkeqësimin e vazhdueshëm dhe dhimbjet. Kurkumini, një kompleks i cili gjendet tek ngjyra e theksuar e shafranit të indisë, redukton inflamacionin në trup.Vetitë kuruese të Kurkuminit janë të efektshme pasi përdoret për një shumëllojshmëri të barnave për dhimbjet e kyçeve.

Përzierja e shafranit të Indisë me piperin e zi, ndihmon trupin për të asimiluar dhe për të tretur ushqimin, për shkak të ndikimit të përmbajtjes së piperinës dhe kurkuminit. Piperi i zi përmban vlera të fuqishme terapeutike, është i njohur si “sundimtari i erëzave” përmendet për vlerat e tij anti-bakteriale, për parandalimin e kancerit dhe vetitë zbutëse. Piperi i zi është gjithashtu i jashtëzakonshëm për ata që vuajnë nga problemet e tretjes së ushqimit, pasi është shumë më i lehtë në shije dhe i butë në stomak. Një tjetër rrënjë, e krahasueshme në pamje me Shafranin e Indisë dhe gjithashtu i njohur për vetit e tij qetësuese, është edhe xhinxheri. Xhinxheri përdoret në gatime të shumta Aziatike, mund ta merrni në formë pluhuri ose rrënje.

Turmerik pluhur dhe rrenje gjeni ne rrjetin e dyqaneve Neranxi.

Share: